03
juli
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi Radio/DVD-navigatiesysteem verbeterd, sneller en uitgebreid

Het nieuwe Audi Radio/DVD-navigatiesysteem kenmerkt zich door een razendsnelle routeberekening. Dit is te danken aan de toepassing van een nieuwe 600 MHz processor-generatie. Wat ook opvalt, is de zeer scherpe en heldere weergave: het 6,5 inch grote hoge-resolutiescherm werkt met 800 x 480 beeldpunten. Op dit scherm wordt naast de te kiezen rijbaan ook de geldende maximum snelheid aangegeven (op basis van navigatiedata). Bij de topografische weergave van het traject kan de bestuurder (of de passagier) in elke gewenste richting langs de complete route scrollen. In de Audi A3 en de Audi TT is het nieuwe Audi Radio/DVD-navigatiesysteem direct leverbaar. In de Audi R8 wordt dit navigatiesysteem eind dit jaar verwacht. De vanafprijs is € 4.000,-- (Audi TT).


Muziek


Via de Audi music interface zijn externe datadragers (MP3-speler, iPod) aan te sluiten. Deze worden tijdens het gebruik in de auto automatisch opgeladen.

Het nieuwe Audi Radio/DVD-navigatiesysteem met de Audi music interface maakt gebruik van de intuïtieve bediening die de MMI-interface van Audi kenmerkt. Titels worden volledig weergegeven, wat het doorzoeken vergemakkelijkt van bijvoorbeeld de muziekverzameling. Met een Bluetooth-adapter is het bovendien mogelijk om een MP3-speler draadloos aan het systeem te  koppelen. De muziek wordt dan uiteraard via het audiosysteem weergegeven. Overigens is de Audi music interface altijd up-to-date te houden doordat de meest recente software gratis ter beschikking wordt gesteld via www.audi.de/mp3. Deze software is te downloaden op een USB-stick en kan vervolgens in het systeem worden geladen.


Wegklapbaar beeldscherm


Het beeldscherm van het nieuwe Audi Radio/DVD-navigatiesysteem is door een simpele druk op de knop wegklapbaar. Achter het scherm bevinden zich twee SD-/SDHC-poorten. Deze kunnen kaarten met een capaciteit van 32 GB aan. Dat is voldoende voor 14.000 songs ofwel 700 uur onafgebroken muziek.

In de Audi R8 kan het scherm ook samenwerken met de inparkeerhulp die met  een achteruitrijcamera werkt. Het gebied achter de auto wordt zo op het beeldbescherm zichtbaar gemaakt. Uiteraard krijgt de bestuurder ook geluidssignalen als de auto obstakels te dicht nadert.