Leusden,
16
januari
2016
|
15:02
Europe/Amsterdam

Audi R8 LMS wint 24 uur van Dubai

  • Belgisch Audi Club Team WRT wint 24-uurs race
  • Derde belangrijke endurancerace zege voor nieuwe GT3-auto
  • Twee Audi’s op het podium, vier in de top tien

Audi Sport customer racing start het raceseizoen 2016 met een belangrijke overwinning. Alain Ferté/Stuart Leonard/Michael Meadows/Laurens Vanthoor (F/GB/GB/B) behaalden in de nieuwe Audi R8 LMS van het Belgische Audi Club Team WRT de eerste Audi-overwinning van het jaar tijdens de 24 Uur van Dubai. Nog een podium was er voor het Audi-team van C.Abt Racing, met Daniel Abt/Matias Henkola/Christer Jöns/Isaac Tutumlu Lopez/Andreas Weishaupt (D/FIN/D/E/D). In totaal finishten vier Audi’s R8 LMS de race in de top tien.

De nieuwe Audi R8 LMS raceauto, waarvan 50 procent is gebaseerd op de recent geïntroduceerde Audi R8 straatversie, gaf in de kwalificatie al blijk van zijn potentieel. De twee teams van C.Abt Racing en Land-Motorsport wisten hun R8 LMS op de voorste rij van het in totaal 98 auto’s tellende startveld te kwalificeren. Vervolgens lag er in de race in 517 van de in totaal 588 raceronden van de 24 Uur van Dubai een Audi op kop. In het 15e uur van de strijd nam het Belgische Audi Club Team WRT de leiding over, verdedigde die met verve en finishte de race uiteindelijk met een voorsprong van vijf ronden op de nummer twee.

Met deze overwinning schrijft het Belgische team van Vincent Vosse opnieuw een belangrijke zege bij op het conto van de nieuwe Audi R8 LMS, die in 2015 ook al de 24-uurs race van de Nürburgring en de 12 Uren van Sepang won.