13
november
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi R8 levensecht in nieuwe ’Forza Motorsport 3’

Forza Motorsport 3 biedt keuze uit 400 volledig te customizen en tunen auto’s, waaronder de Audi R8 V10. Maar ook de Audi RS4, S5, TT, Q7 V12, A4 DTM, R10 LeMans en de Audi sport quattro zijn in de game te rijden.  Met al deze auto’s kan worden geracet op meer dan 100 nieuwe circuits, zoals Catalunya en Le Mans. Bestaande favorieten als de Nürburgring Nordschleife zijn levensechter dan ooit. Nieuwe, gedetailleerde straatcircuits zoals die langs de ruige Amalfi Kust van Italië nodigen uit tot pitstops om van het prachtige uitzicht te genieten.


Levensechte detailsIedere Forza-auto gedraagt zich - net als in het echt - anders in bochten en klinkt anders op topsnelheid. Zelfs verschil in banden en spoilers is voelbaar! Daarnaast kreeg iedere auto volledig waarheidsgetrouwe interieurdetails.

Gameplay-assistentie is er in de vorm van automatische remmen, gameplay rewind en auto-tuning. Zo heeft iedereen plezier achter het ‘stuur’ en maakt men gestaag vorderingen.


Raceauto als canvasMet de Livery Editor kunnen spelers alle auto’s helemaal naar eigen wensen kleuren en ontwerpen. Eigen logo’s, stripings en tekeningen op de wagens behoren tot de mogelijkheden en zelfs de banners en reclameborden langs de circuits kunnen worden aangepast. De artistieke designs kan men vervolgens delen met de hele wereld in het Auction House en Storefront via Xbox LIVE.   


Exclusieve racekalenderMet de ‘Single-player Season’ functie is het mogelijk een eigen racekalender samen te stellen. Meer dan 200 events komen aan bod, zoals racen op circuits en ovals en tijdens drag-, drift-, en time-events. Geen twee kalenders zijn hetzelfde en ze passen zich automatisch aan de persoonlijke racevoorkeuren aan.


Voorgaande succesnummersForza Motorsport 3 werd ontworpen door Turn 10 Studios, een onderdeel van Microsoft Game Studios. Het ervaren team onder leiding van Dan Greenawalt bestaat uit topontwikkelaars, coureurs en autoverzamelaars die ook al meewerkten aan top racegames als Forza Motorsport 1, Project Gotham Racing en RalliSport Challenge. In 2007 lanceerde Turn 10 Forza Motorsport 2, waarvoor het de titel ‘Race Game of the Year’ in de wacht sleepte van IGN Entertainment Inc., Yahoo! Inc., Gamespot en de Academy of Interactive Arts & Sciences.


‘Forza Motorsport 3’ voor Xbox 360 ligt in de winkel voor €69,99.