19
mei
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi Q5 custom concept bij Wörtherseetour

De Audi Q5 custom concept is speciaal voor het GTI-evenement aan de Oostenrijkse Wörthersee ontworpen. De auto valt op door zijn krachtige styling met onder andere 21-inch wielen, een vergrote spoorbreedte (+ 90 mm ten opzichte van de standaarduitvoering) en een verlaagde carrosserie ( - 60 mm). Uiteraard is de in Daytona-grijs uitgevoerde concept car ook voorzien van extra grote vóór- en achterspoilers en keramische remschijven. De kleur rood zorgt op diverse plaatsen voor een sportief accent.

De Audi Q5 custom concept maakt waar wat zijn uiterlijk belooft. Dat komt op het conto van een speciale versie van Audi’s 3.0 V6 TFSI-krachtbron in combinatie met de zeventraps S tronic-transmissie. In de concept car is de motor met directe benzine-injectie en compressor goed voor een vermogen van 300 kW/408 pk en een koppel van maar liefst 500 Nm (tussen 3.000-5.000 tpm). De topsnelheid van de Audi Q5 custom concept is elektronisch afgeregeld op 250 km/h, de sprint van 0-100 km/h duurt slechts 4,4 seconden. De inzittenden beleven deze hoge prestaties in een uitermate luxueus interieur met onder andere S line sportstoelen en diverse Wörthersee-aanduidingen.


Een verleden met toekomst


Op de 300 m2 grote Audi-stand bij de Wörthersee komen verleden, heden en toekomst bij elkaar. Er is veel aandacht voor het 100-jarig bestaan van Audi. Dat gebeurt onder meer door het tentoonstellen van spraakmakende modellen uit het verleden, zoals de Audi 50, de Audi 100 Coupé, de Audi ‘Urquattro’ en de Audi A2. Ook ‘het heden’ is ruimschoots vertegenwoordigd met onder meer de nieuwe Audi TT RS, de Audi R8 5.2 FSI V10 en de Audi R8 GT3 LMS. Daarbij bestaat bovendien de mogelijkheid om een blik in de toekomst te werpen: de Audi A1 Sportback concept met zijn innovatieve hybridetechniek maakt ook zijn opwachting aan de Wörthersee.


Een Audi naar eigen idee


De Wörtherseetour 2009 markeert tevens de start van de Audi Customizing Club. Dit is een wedstrijd waarbij de deelnemers tijdens het Wörthersee-evenement door Audi-designers worden aangewezen. Zij krijgen de opdracht om creatieve voorstellen te doen voor nieuwe accessoires (spoilers, spiegels, interieurelementen etc.) voor de Audi A3. De bewuste deelnemers krijgen een speciale inlogcode voor de site www.audi-customizing-club.de en kunnen op die manier hun idee inzenden (tot en met 15 augustus aanstaande). Uit de inzendingen worden door een deskundige jury (met daarin onder andere designverantwoordelijken van Audi en DTM-coureur Matthias Ekström) drie winnaars geselecteerd. De ideeën van de winnaars worden vervolgens tijdens speciale workshops verder ontwikkeld om uiteindelijk te worden toegepast op de concept car die Audi volgend jaar tijdens de Wörtherseetour voorstelt.