Leusden,
07
november
2016
|
15:47
Europe/Amsterdam

Audi Q2 met Gaultier-design geveild

  • Audi steunt Duitse Aids-stichting bij Operagala Berlijn
  • Veiling unieke Q2 met design van Jean Paul Gaultier

Ter gelegenheid van het 23ste Operagala van Berlijn heeft Audi een bijzondere Audi Q2 1.4 TFSI S tronic geveild voor het goede doel. Modeontwerper Jean Paul Gaultier heeft de auto eigenhandig gestyled. Audi is al drie jaar hoofdsponsor van het benefietgala voor de Duitse Aids-stichting en schenkt dit jaar 310.000 euro aan de stichting. In totaal hoopt de organisatie 500.000 euro op te halen.

Bij het Operagala traden internationale topartiesten op voor ruim 2.000 toeschouwers. De opbrengsten gaan naar projecten in Duitsland en elders in de wereld. Zoals het project Dream in Kenia, dat met hiv geïnfecteerde zwangere vrouwen van medicijnen voorziet, zodat het virus niet overgaat op het ongeboren kind. De 23 gala’s hebben samen al meer dan zeven miljoen euro voor het aidsfonds opgebracht. Bij de laatste editie kreeg Jean Paul Gaultier de World Without Aids Award voor zijn jarenlange strijd tegen hiv en aids.

“We steunen ook dit jaar weer de Duitse Aids-stichting, onder andere met de unieke designerauto van Jean Paul Gaultier”, zei Dietmar Voggenreiter, directeur sales en marketing van Audi AG. “We bedanken hem voor de inspirerende samenwerking, waar een kunstwerk voor het goede doel uit is voortgekomen.” De opbrengst van de veiling gaat naar de Duitse Aids-stichting en met de inspanningen voor het fonds onderstreept Audi tevens zijn culturele en maatschappelijke engagement.