Leusden,
01
juli
2016
|
16:00
Europe/Amsterdam

Audi Q2 – made in Ingolstadt

Een nieuwe auto voor de hoofdfabriek van Audi in Ingolstadt, waar de serieproductie van de Audi Q2 van start is gegaan. Met deze compacte SUV ‘made in Ingolstadt’ betreedt het merk met de vier ringen een compleet nieuw segment. Tegelijkertijd toont Audi opnieuw commitment aan zijn hoofdfabriek aan de rivier de Donau. Innovaties zoals een volledig automatische module-opslag in het assemblageproces spelen in op de toenemende productiecomplexiteit.

Albert Mayer, directeur van de Audi-fabriek in Ingolstadt, benadrukt: “Het begin van de serieproductie van een nieuw model is altijd een grote uitdaging en iets speciaals voor een fabriek en zijn medewerkers. We zijn er trots op dat we de Audi Q2 – het instapmodel in de Q‑reeks – hier in Ingolstadt mogen bouwen voor wereldwijde verkoop. Ik wil het Audi-team bedanken voor de succesvolle productiestart.”

Max Wäcker, vicevoorzitter van de werknemersraad, zegt: “De werknemersraad heeft alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de Audi Q2 in Ingolstadt gebouwd wordt. Dit is noodzakelijk voor een goede bezettingsgraad van onze hoofdfabriek en is zodoende een belangrijke stap voor alle Audi-medewerkers in Ingolstadt.”

Q2-productie op A3 productielijn
De medewerkers van Audi produceren de nieuwe Audi Q2 op de productielijn van de A3. De plaatwerkdelen, het spuitwerk en de assemblage verloopt synchroon met de Audi A3. Hiervoor waren ingrijpende wijzigingen nodig alsmede een nieuwe logistieke planning, terwijl de productie gewoon werd voortgezet. De productie van de Audi Q2 wordt stap voor stap verhoogd naar circa 450 auto’s per dag. In de fabriek in Ingolstadt investeert Audi in innovatieve methodes die inspringen op de toenemende complexiteit van de productie. Zo werd voor de start van de productie van de Audi Q2 bijvoorbeeld een volledig automatische module-opslag voor de aandrijflijn gemonteerd op de assemblagelijn, waardoor de plaatselijke opslagcapaciteit werd vergroot.

Vijf miljoen mogelijkheden
De Audi Q2 is de 13e modelreeks voor het merk. Met de Q2 zet de autofabrikant het succesverhaal van zijn Q-familie voort. De compacte SUV combineert een modern design met een hoge mate van functionaliteit – het is een auto om dagelijks mee te rijden en voor vrije tijdsdoeleinden. Grote voordelen zijn de vijf miljoen individuele uitrustingsversies alsmede high-end connectiviteit, infotainment en assistentiesystemen.

Elke 30 seconden een nieuwe Audi uit Ingolstadt
De Audi-fabriek in Ingolstadt is de grootste fabriek van de Audi Group en de op één na grootste fabriek van Europa. De autofabrikant bouwt meer dan een half miljoen auto’s per jaar in Ingolstadt, waarbij elke 30 seconden een nieuw Audi de assemblagelijn verlaat – wat neerkomt op meer dan 2.500 auto’s per dag. De Audi Q2 levert een belangrijke bijdrage aan de toekomst van de fabriek; het breidt de Q-familie uit naar een nieuw, groter segment en verbetert de concurrentiepositie van het merk.