24
april
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi produceert de Audi Q3 vanaf 2011 in Spanje

Audi heeft om verschillende redenen besloten om de productie van de Audi Q3 in Spanje te laten plaatsvinden. Ten eerste is de SEAT productiefaciliteit in Martorell bijzonder efficiënt en kwalitatief hoogwaardig. Het spreekt voor zich dat ook de Audi Q3 zal worden geproduceerd volgens de strenge eisen die Audi hanteert. Bovendien past deze stap in het streven van Audi om de ingezette groei- en internationaliseringstrategie voort te zetten. Daarbij draagt deze stap ertoe bij dat in de Spaanse fabriek 1.200 banen behouden blijven, zonder dat dit ten koste gaat van banen in andere Audi-fabrieken. Met de productie van de Audi Q3 in Martorell is een investering van 300 miljoen euro gemoeid.


Beslissing over productie in Amerika uitgesteld


Het feit dat Audi heeft besloten de Audi Q3 vanaf 2011 in Spanje te produceren, betekent ook dat de beslissing over productie in Amerika is uitgesteld. Rupert Stadler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi, daarover: “We evalueren in dat opzicht alle opties. Daarbij houden we de huidige economische crisis in het achterhoofd. Op dit moment is er geen noodzaak om extra productiefaciliteiten in gebruik te nemen.”

Audi heeft momenteel productiefaciliteiten in Duitsland (Neckarsulm en Ingolstadt), Hongarije, België, Slowakije, India en China.


De Audi Q3


De nieuwe Audi Q3 is een compacte en sportieve SUV met een coupé-achtig uiterlijk en vijf deuren. De zitpositie is evenals de wielmaat en de bodemvrijheid typisch voor een SUV, maar de Audi Q3 onderscheidt zich door zijn uitgesproken sportieve rijgedrag, zijn efficiency en comfortniveau. De Audi Q3 is een aanvulling op de succesvolle Q-familie van Audi, die op dit moment bestaat uit de vorig jaar geïntroduceerde Audi Q5 en de onlangs vernieuwde Audi Q7.