28
januari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi Presenting Sponsor WK’s Alpineskiën 2011 en 2013

Als de Beierse wintersportplaats Garmisch-Partenkirchen vanaf 7 februari 2011 twee weken lang het centrum van de wintersportwereld is, treedt Audi voor de vierde keer in successie op als ‘Presenting Sponsor’ van een WK Alpineskiën. Het beroemde Audi-logo met de vier ringen zal zowel op het starthuis als op reclameborden langs de piste en bij de finish te zien zijn. Bovendien is Audi, in nauwe samenwerking met de organisatie, de ‘communicatiepartner’ van het WK. De fans kunnen op de bekende ‘Kandahar’-piste rekenen op een bijzonder spektakel. De wereldbekerwedstrijden in de afgelopen jaren hebben al aangetoond dat dit parcours tot de spectaculairste en moeilijkste afdalingen behoort. Na 1978 is Garmisch-Partenkirchen in 2011 voor de tweede maal gastheer van een WK Alpineskiën. Twee jaar later, in 2013, wordt het WK Alpineskiën gehouden in het Oostenrijkse Schladming, waar in 1982 ook al een WK plaatsvond.


Audi dankzij quattro in de sneeuw ijzersterk

De activiteiten van Audi als ‘Presenting Sponsor’ bij een WK Alpineskiën zijn een goede traditie geworden. Ook bij de WK’s van 2003 in St. Moritz (Zwitserland), 2005 in Bormio (Italië) en 2009 in Val d’Isère (Frankrijk) vervulde Audi deze rol. In 2007 was Audi in het Zweedse Åre de officiële autoleverancier. “Niet alleen zijn onze auto’s dankzij de quattro-vierwielaandrijving in de sneeuw ijzersterk, voor het merk Audi is de wintersport ook een ideaal platform om innovatie, dynamiek en sportiviteit te tonen”, zegt Peter Schwarzenbauer, als lid van de raad van bestuur van Audi AG verantwoordelijk voor marketing en verkoop. “De rol als ‘Presenting Sponsor’ bij WK’s past uitstekend bij onze activiteiten als titelsponsor van de Audi FIS Ski World Cup. We verheugen ons nu al op spannende wedstrijden met de internationale topskiërs. Wedstrijden in het teken van de vier ringen.”


Veelzijdige activiteiten van Audi in de wintersport

De aanwezigheid bij de WK’s is slechts één onderdeel van de veelzijdige activiteiten van Audi in de internationale wintersport. Het merk is al acht jaar titelsponsor van de Audi FIS Ski World Cup en is partner van traditierijke evenementen, zoals de Hahnenkammrennen in Kitzbühel. Ook is Audi al 25 jaar hoofdsponsor van de Duitse skifederatie (DSV). Daarnaast ondersteunt Audi de nationale teams uit Zwitserland, Zweden, Finland, Frankrijk, Liechtenstein, Italië en Bulgarije en skiërs uit Oostenrijk en de Verenigde Staten. De skiërs, trainers en begeleiders van de teams komen in Audi’s met quattro-vierwielaandrijving veilig naar trainingen en wedstrijden. Ook op de piste profiteren de skiërs van ‘Voorsprong door techniek’: ze trainen regelmatig in de Audi-windtunnel in Ingolstadt om een beslissend voordeel te vinden voor de harde competitie.