Leusden,
19
september
2015
|
17:21
Europe/Amsterdam

Audi-power voor Max Verstappen

Nee, het Toro Rosso-team rijdt volgend jaar niet met Audi-motoren in de Formule 1. Maar Max Verstappen, de 17-jarige Nederlandse autosportsensatie in de koningsklasse, kan wel rekenen op Audi-power. Dat werd duidelijk uit de berichten die hij deze week via Instagram en Twitter verspreidde: een foto van hemzelf, breed lachend, en een blonde jongedame, eveneens met een gelukzalige lach op het gezicht.

“Vanaf het moment dat we elkaar voor het eerst ontmoetten, gaf je me een glimlach op m’n gezicht”, schreef Verstappen als begeleidende tekst bij de foto. Bij de dame in kwestie gaat het om de Zweedse Mikaela Åhlin-Kottulinsky, 22 jaar jong, die dit jaar uitkomt in de Audi Sport TT Cup. In de tussenstand van de professionele Duitse merkencup met internationaal startveld staat de Zweedse momenteel op de tiende plaats.

Net als Verstappen komt Åhlin-Kottulinsky uit een echte autosportfamilie: haar opa Freddy won in 1980 met een Volkswagen Iltis de rally Parijs-Dakar en speelde een rol in de ontwikkeling van de Audi quattro. Haar vader en moeder waren beide actief in de rallysport en ook haar broer rijdt rally’s. Åhlin-Kottulinsky koos voor de circuitsport, waarin ze vorig jaar ondermeer een overwinning behaalde in de Volkswagen Scirocco R-Cup. Dit jaar is ze zoals gemeld met Audi actief, en dat niet alleen op het circuit: tussen de races door werkt ze als instructrice voor de Audi Driving Experience. En inspireert Max Verstappen blijkbaar tot uitstekende prestaties, zoals hij gisteren op de eerste trainingsdag van de Grand Prix van Singapore en vandaag tijdens de kwalificatie alweer liet zien. Blijkbaar werkt die Audi-power goed…

“Vanaf het moment dat we elkaar voor het eerst ontmoetten, gaf je me een glimlach op m’n gezicht.”
Max Verstappen, F1-coureur Scuderia Torro Rosso