09
augustus
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi op DTM-race NürburgringMet een goede start, waarbij hij van de achtste naar de 4e plaats opklom, legde Scheider de basis voor zijn uiteindelijke klassering. Voor zijn teamgenoot Mattias Ekström verliep de race echter niet volgens plan. In de kwalificatietraining op zaterdag kwam Ekström nog zeer sterk voor de dag door de snelste trainingstijd neer te zetten en daarmee voor de 16e keer in zijn DTM-loopbaan de pole-position voor zich op te eisen. In de beginfase van de race viel Ekström echter tot de 7e plaats terug en hij kon zijn positie daarna niet meer verbeteren.


Rockenfeller beste rijder met 2008-Audi

Oliver Jarvis en Martin Tomczyk reden ditmaal niet in de punten: Jarvis eindigde als 11e, Tomczyk werd als 13e geklasseerd. De beste rijder van een Audi A4 uit 2008 was Mike Rockenfeller, die als 9e over de eindstreep kwam en daarmee net buiten de punten eindigde. Miguel Molina en Katherine Legge eindigden respectievelijk als 14e en 15e. Markus Winkelhock werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door een concurrent, terwijl Alexandre Prémat in de achtste ronde van de baan raakte bij een poging om Oliver Jarvis aan de buitenkant in te halen.


“Hard werken om in Zandvoort weer te kunnen winnen”

“Al met al was het voor Audi een teleurstellend resultaat”, zei Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich. “We zijn er niet in geslaagd om ons na de zware regenval in de ochtend aan te passen aan de duidelijk veranderde omstandigheden op het circuit. Maar we gaan in de komende dagen hard werken om in Zandvoort weer te kunnen winnen.” Afgaande op de statistiek zijn de kansen voor Audi in de Nederlandse DTM-race niet slecht: van de afgelopen vier DTM-races die op Circuit Park Zandvoort werden verreden, werden er drie door een Audi-coureur gewonnen.