04
mei
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi-ontwerper Ivo van Hulten te gast bij startbijeenkomst Audi Design Award

Van Hulten is al een aantal jaren werkzaam op de designafdeling bij Audi in het Duitse Ingolstadt. Hij was onder meer betrokken bij het ontwerp van de spraakmakende sportwagen Audi R8 en diverse interessante studiemodellen. Als gastspreker bij de jurybriefing in Amsterdam vertelde hij de juryleden van de Audi Design Award over zijn werk en het belang van design bij Audi.


Audi en design

Als geen ander automerk erkent Audi de belangrijke rol van design. Niet alleen in het eigen productaanbod, maar ook in het dagelijks leven van iedereen. Om dit te onderstrepen heeft Audi zich nadrukkelijk verbonden aan de Dutch Design Awards. Met de opzet van de Audi Design Award stelt Audi elke Nederlander in staat om zijn stem uit te brengen op zijn favoriete ontwerp van het afgelopen jaar.  De Audi Design Award is daarmee een echte publieksprijs, naast de vele vakprijzen in de wereld van design.

 

Prominente jury maakt selectie

De jury van de Audi Design Awards staat evenals in voorgaande jaren - dit is de derde editie van de Audi Design Award - onder voorzitterschap van schoenontwerper Floris van Bommel. De andere juryleden zijn Hans Robertus (senior director RD&I Philips Design), Ingeborg de Roode (conservator design Stedelijk Museum), Jaap Drupsteen (ontwerper, onder meer van bankbiljetten en de ramen van het Instituut voor Beeld & Geluid), José Molenaar (adjunct-hoofdredacteur “Eigen Huis & Interieur”), Karin Vriese (Manager Instore Communicatie de Bijenkorf) en Michiel Hofman van Hofman Dujardin architecten, de winnaar van 2008.


Keuzecriteria juryleden

Uit de inzendingen voor de Dutch Design Awards kiezen de juryleden zes genomineerde producten, waaruit het publiek uiteindelijk een definitieve keuze kan maken. Bij het vaststellen van de nominaties letten de juryleden op aspecten als innovatie, emotionele beleving, tijdgeest, styling in materiaal en kleurgebruik, oorspronkelijkheid, duurzaamheid, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, ergonomie en veiligheid. Ontwerpen kunnen alleen genomineerd worden als ze niet langer dan 1 jaar op de markt en voor iedereen verkrijgbaar c.q. toegankelijk zijn.


Publiek kan vanaf juli stemmen

Vanaf juli kan er via een speciale website www.dutchdesignawards.nl worden gestemd voor de Audi Design Award. Ook is er een stand op de Woonbeurs eind september in Amsterdam, waar afbeeldingen van de producten te zien zullen zijn en bezoekers hun stem kunnen uitbrengen. De winnaars van de Audi Design Award worden op 17 oktober 2009 bekendgemaakt tijdens de Award Show in Eindhoven.