Leusden,
26
september
2016
|
10:12
Europe/Amsterdam

Audi-milieuproject erkend door de VN

  • Pijlers van Diversiteit krijgt VN-onderscheiding voor biodiversiteit
  • Transformatorhuisjes omgebouwd voor bedreigde dieren

Het project Pijlers van Diversiteit, dat de milieustichting van Audi en de vereniging voor de bescherming van soorten in de Duitse regio Franken samen zijn gestart, is een officieel project binnen het Decennium van de Diversiteit van de Verenigde Naties geworden.

“We zijn heel trots op deze erkenning. Het toont dat we met onze toewijding een waardevolle bijdrage leveren aan de biodiversiteit”, zegt Rüdiger Recknagel, directeur van Audi’s milieustichting. “Voor ons is het belangrijk om projecten te steunen die zich richten op de bescherming van soorten en op milieu-educatie, ook al staat dat ver af van de productie van auto’s.”

Sinds eind 2014 zijn de milieustichting van Audi en de soortbeschermingsvereniging van Franken, dat een groot deel van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren beslaat, bezig om in onbruik geraakte transformatorhuisjes om te vormen tot plekken waar bedreigde diersoorten kunnen leven en zich voortplanten. Inmiddels bieden al vier van deze transformatorhuisjes plaats aan dwergvleermuizen, kerkuilen en steenuilen.