08
juni
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi met sterke teams bij 24 Uur van Le Mans

De Audi R15 TDI met startnummer 1 wordt bestuurd door het winnende team van vorig jaar, de Italiaan Dindo Capello, de Deen Tom Kristensen en de Schot Allan McNish. Dit trio won in maart van dit jaar ook al de 12-uursrace in Sebring (Florida), waar de nieuwe Audi R15 TDI voor het eerst tijdens een race werd ingezet. Het debuut werd dus gelijk winnend afgesloten. Ook de bezetting van de Audi R15 TDI met startnummer 2 is identiek aan die in Sebring: deze auto wordt bestuurd door de Duitse coureurs Lucas Luhr, Mike Rockenfeller en Marco Werner. De auto met het nummer 3 is bestemd voor de Duitser Timo Bernhard en de beide Franse coureurs Romain Dumas en Alexandre Prémat.


Geslaagde première in Sebring“De race in Sebring, traditioneel de generale repetitie voor Le Mans, was voor ons bijzonder succesvol. De beide rijdersteams die we daar hadden, hebben we dus ongewijzigd gelaten”, zegt Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich. “Daarmee kwamen we automatisch tot de bezetting voor de derde auto. Ik ben ervan overtuigd, dat alle drie onze R15 TDI’s voor Le Mans een sterke bezetting hebben, ook dankzij de beide rijders Bernhard en Dumas, die Porsche ons ter beschikking heeft gesteld.”


Albers en Zwolsman bij Audi-klantenteamHet Duitse team van oud-Formule 1-teammanager dr. Colin Kolles heeft twee Audi’s R10 TDI van vorig jaar gekocht en zet deze in tijdens de 1000-kilometer-races van de Le Mans Series en de 24 Uur van Le Mans. De Nederlandse coureurs Christijan Albers en Charles Zwolsman jr. maken deel uit van de rijderbezetting van dit team. Beide rijders maken dit jaar hun debuut tijdens de 24 Uur van Le Mans. “Ik kijk er erg naar uit”, aldus Albers, die vorig jaar met een Audi A4 van het Kolles-team uitkwam in de DTM. “De R10 TDI heeft de afgelopen drie jaar in Le Mans gewonnen. Weliswaar is de auto voor dit jaar door het reglement wat meer beperkt, onder meer door een kleinere achtervleugel, en is Le Mans voor het team nieuw, maar het wordt zeker een spannende uitdaging.”