Leusden,
08
juli
2015
|
17:27
Europe/Amsterdam

Audi meets fashion met Nederlandse designer Anouk Wipprecht

Op de designvakbeurs SEEK in Berlijn biedt Audi van 8 tot en met 10 juli 2015 een creatief platform voor designers uit diverse disciplines. Op de Audi-stand krijgen kleurrijk gemixte teams diverse designuitdagingen voorgeschoteld. Tevens presenteert de Nederlandse designer Anouk Wipprecht in Audi City Berlin haar nieuwste, op de nieuwe Audi A4 geïnspireerde collectie.

Audi is voor de tweede maal partner van SEEK, Duitsland’s meest vooruitstrevende modeplatform. Tijdens de show werken teams van Audi samen met modeontwerpers aan uiteenlopende projecten. De resultaten van de teams zijn voor alle bezoekers van de show te bewonderen op de Audi-stand.

Toekomstige trends
De interactie tussen de designers helpt Audi ondermeer bij het vaststellen van toekomstige trends in kleuren en materialen. Audi ziet Berlijn als de Duitse hoofdstad van de mode, met SEEK als de perfecte plek voor interdisciplinaire uitwisseling.

Mode en technologie
Dat mode ook het design van auto’s ten goede komt, wordt op woensdagavond in Audi City Berlin onderstreept door de Nederlandse FashionTech-designer Anouk Wipprecht. Ze staat bekend om haar combinaties van mode en technologie. Haar nieuwe collectie behelst elementen van de nieuwe Audi A4, waaronder de ruitpatronen uit de voorzijde en de digitale weergave van de virtual cockpit. Wipprecht’s modecreaties zijn tevens gekoppeld aan de presentatietechnieken van Audi City. Zo kan een jurk bijvoorbeeld virtueel worden geprojecteerd op de grote schermen van het gebouw die vanaf de vloer doorlopen tot aan het plafond. “Net zoals Audi bij het designproces van de nieuwe A4 een auto creëert op basis van een silhouet, leggen mijn jurken de link naar een evolutie waarbij een basisconcept tot leven komt door elementen van de auto te gebruiken,” licht Anouk toe.

Net zoals Audi bij het designproces van de nieuwe A4 een auto creëert op basis van een silhouet, leggen mijn jurken de link naar een evolutie waarbij een basisconcept tot leven komt door elementen van de auto te gebruiken.
Anouk Wipprecht, FashionTech-designer