Leusden,
05
augustus
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Audi maakt zich op voor finale Formula Student in Hockenheim

  • Nederlands team uit Eindhoven in finale

Audi maakt zich op voor de finale van Formula Student Germany (FSG) 2016. Het merk neemt met vijf teams deel aan de constructiecompetitie en looft de Audi Vorsprung Award uit. Van 9 tot en met 14 augustus gaan 115 teams uit 28 landen met elkaar de strijd aan op de Hockenheimring, met als inzet de beste zelfontwikkelde raceauto.

FSG is een belangrijke ontmoetingsplaats voor jong talent en experts uit de auto-industrie. Zo maken ervaren Audi-medewerkers deel uit van de jury en geven ze de studenten advies. Omgekeerd zorgen de studenten voor nieuwe inspiratie.

Audi sponsort vijf FSG-teams, afkomstig uit Ingolstadt, Zwickau, Eindhoven en twee uit München. Zij construeren zelf hun eenzitters en zorgen ook voor financiering- en marketingconcepten. Vervolgens testen ze het uithoudingsvermogen en de efficiëntie van de auto’s op het circuit. De teams kunnen ook deelnemen aan de Audi Vorsprung Award voor de beste lichtgewichtconstructie, een prijs ter waarde van 1.500 euro. Van 9 tot en met 14 augustus is de finale op de Hockenheimring, waarna de winnaars bekend worden gemaakt.

Aan de slag bij Audi
De HR-afdeling van Audi is de hele week aanwezig met een stand om jongeren te informeren over carrièremogelijkheden bij Audi. Het merk heeft interne programma’s, ook voor promovendi en afgestudeerde stagiairs. Tot september kunnen studenten met hun bul op zak en jonge professionals zich bovendien aanmelden voor een nieuw traineeprogramma met het oog op een carrière op terreinen die belangrijk zijn voor de toekomst van Audi. Ook is het mogelijk het Audi Dual-studieprogramma te volgen, in samenwerking met de technische universiteiten van Ingolstadt en München. Voor meer informatie: www.audi.de/karriere.