05
juli
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi levert sterke prestatie in DTM op Norisring

Vooral de race van Mattias Ekström was bijzonder indrukwekkend. Met constant snelle rondetijden wist de Zweed eerst Bruno Spengler, de leider in de kampioenschapsstand, in te halen. Vervolgens slaagde Ekström erin om de bijna vijf seconden goed te maken die hij in de beginfase van de race achter Spengler had verloren. Kort voor het einde van de race reed Ekström het gat naar de leider in de wedstrijd, Jamie Green, dicht. In de laatste ronden had Ekström echter geen mogelijkheid meer om de Brit in te halen. “Jammer dat de overwinning er vandaag niet in zat, niet in de laatste plaats ook voor de vele Audi-fans en het team. Mijn auto was perfect. Maar er komen nog circuits waar we kunnen toeslaan.”  Goede prestaties overige Audi-coureurs

De Audi A4 DTM van de actuele generatie was dit weekeinde meer dan opgewassen tegen de concurrentie. Oliver Jarvis slaagde erin ten opzichte van zijn startpositie twee plaatsen goed te maken en als vierde zijn eerste kampioenschapspunten van het seizoen te scoren. Timo Scheider maakte zelfs vijf plaatsen goed en scoorde als vijfde zijn op één na beste resultaat van het seizoen tot nu toe. Martin Tomczyk, die bij de start vele plaatsen verloor en terugviel naar de 13e positie, reed eveneens een sterke inhaalrace en werd nog beloond met één punt voor de achtste plaats. Daarmee scoorde het Audi Sport Team Abt Sportsline voor het eerst dit seizoen met alle vier de actuele Audi’s A4 DTM punten voor het kampioenschap.“Het maximale eruit gehaald”

“Als je kijkt naar de posities in de startopstelling hebben we vandaag het maximale eruit gehaald”, concludeerde Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich na afloop van de wedstrijd. “We hebben goede prestaties uit de auto’s gehaald, we hadden perfecte pitstops en een uitstekende strategie. Met Mattias Ekström hebben we de tweede plaats behaald en twee punten in het kampioenschap goedgemaakt. Nog belangrijker is echter dat we weer terug op de goede weg zijn en dat iedereen heeft gezien hoe sterk wij zijn.”Het Audi Sport Team Phoenix behaalde twee punten met Alexandre Prémat, die als zevende eindigde. Mike Rockenfeller en Katherine Legge eindigden respectievelijk als twaalfde en zestiende. Miguel Molina en Markus Winkelhock vielen na aanrijdingen voortijdig uit.De volgende DTM-race wordt op 8 augustus verreden op de Nürburgring.