19
maart
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi levert eerste A8 2.8 FSI e aan Athlon Car Lease Nederland B.V. Partners in duurzaamheid

De Audi A8 2.8 FSI e biedt comfort van het hoogste niveau en is voorzien van een 2,8-liter V6 met een vermogen van 154 kW/210 pk. Dat staat garant voor hoge prestaties. Desondanks verbruikt de A8 2.8 FSI e gemiddeld slechts 8,3 l/100 km. Daarmee is hij de zuinigste in zijn klasse. Bovendien kent de auto een CO2-uitstoot van slechts 199 g/km, wat hem het groene B-label oplevert.

Als 'partners in duurzaamheid' waren behalve Karel Schellens ook Richard Sikkel, algemeen directeur van Athlon Car Lease, Willem Moesbergen, accountmanager Audi A8 en R8 van de Business Unit Audi van importeur Pon’s Automobielhandel B.V., aanwezig. Duurzaam ondernemen is vast verankerd in de bedrijfsculturen van alle betrokken bedrijven. In dat opzicht is de aanschaf van de Audi A8 2.8 FSI e een bewuste én logische keuze.

Verantwoorde keuze
Willem Moesbergen, gaf aan veel parallellen te zien tussen de visie op duurzaamheid van deze bedrijven en die van Audi: "we hebben één belangrijk punt gemeen: we nemen ieder op eigen wijze onze verantwoordelijkheid voor milieu en maatschappij. Zo bezien is het geen verrassing dat we elkaar gevonden hebben."
Karel Schellens zei hierover: "Onze duurzame bedrijfscultuur moet niet alleen zichtbaar worden in de producten en de diensten die we aanbieden, maar ook in ons eigen optreden. Met de Audi A8 in een efficiency-uitvoering hebben we een verantwoorde keuze gemaakt zonder dat we daarbij concessies hoeven doen op het gebied van comfort – een ideale combinatie."
Richard Sikkel voegt daaraan toe: "Onze missie is 'verduurzamen van mobiliteit'. Dat betekent dat wij duurzame en schone mobiliteitsoplossingen ontwikkelen. We bekijken onze markt vanuit een breder perspectief en richten onze processen, producten en diensten op een toekomstgerichte manier in. We willen daarmee ook onze omgeving inspireren om voor duurzame oplossingen te kiezen."
Emile Terlouw, vestigingsmanager Audi Centrum Utrecht, ziet duurzaam ondernemen als een must én als een kans: "Audi toont aan dat individueel vervoer ook op de langere termijn op verantwoorde wijze mogelijk is. De e-uitvoering van de Audi A8, maar ook die van de Audi A3, toont dat overtuigend aan. Daar blijft het echter niet bij. Audi gaat door met zoeken naar nog schonere alternatieven én productiemethoden. Duurzaamheid is geen momentopname, maar een continu proces."