Leusden,
09
september
2016
|
12:08
Europe/Amsterdam

Audi-legende verovert de Nordschleife in 360 graden

Tom Kristensen is met negen zeges recordwinnaar van de 24 uur van Le Mans. Zevenmaal won hij met Audi, naast zijn zeges met zustermerken Porsche en Bentley. Maar ditmaal neemt hij de Groene Hel te grazen, in een Audi R8 24h. En wij kijken mee in een 360-gradenvideo.

Audi heeft een video uitgebracht op YouTube. En niet zomaar een: we volgen Tom Kristensen als hij de Audi R8 24h de sporen geeft over de roemruchte Nordschleife van de Nürburgring, de dik twintig kilometer lange baan die Niki Lauda bijna noodlottig werd. Niet voor niets doopte Jackie Stewart het circuit de Groene Hel. Maar Kristensen zegt: “Voor mij is het misschien wel de Groene Liefde.”

Full view
Bijzonder aan de video is niet alleen dat Kristensen op het meest legendarische circuit ter wereld rondraast in de Audi R8 24h, waarvan slechts 24 exemplaren zijn gemaakt, maar ook dat we zijn heldenronde van alle kanten kunnen volgen. Het gaat namelijk om een 360-gradenvideo, waarbij de kijker zelf de camerastand kan bepalen. Kristensen denkt het rijk alleen te hebben in zijn witte racemonster, tot er een rode tegenstander in zijn spiegels opduikt. Bekijk gauw de video om te zien hoe dit duel afloopt.