Leusden,
02
juni
2016
|
19:00
Europe/Amsterdam

Audi Late Light Show ter ere van nieuwe A5

De wereldpremière van de nieuwe Audi A5 en S5 Coupé bevatte een spectaculaire 3D-lichtshow die zich uitstrekte over de gevels van het Audi Forum: de Audi Late Light Show.

Toch vond op 2 juni bij de lancering van de Audi A5 niet de eerste editie van de Audi Late Light Show plaats. Al vanaf 25 mei nodigde Audi belangstellenden uit om deze kunstuiting te komen bewonderen, op zes achtereenvolgende avonden. Het was een geschenk aan de inwoners van Ingolstadt. Audi-personeel kwam er massaal op af, maar ook kunstliefhebbers uit alle windstreken. Zij keken hun ogen uit bij dit visuele spektakel van het Hongaarse artiestencollectief Maxin10sity, dat gebruikmakend van 55 projectors speelde met de coupélijnen van de A5 en met de vier ringen van Audi, onder begeleiding van loungemuziek. De gasten genoten niet alleen van de Audi Late Light Show; er was ook een bijprogramma met films, dj’s en auto’s.

Bij de presentatie van de Audi A5 Coupé op 2 juni vormde de Audi Late Light Show de achtergrond van wat zich op het Audi Piazza afspeelde en het was er ook de virtuele echo van. Een bonte stoet aan coupés uit de geschiedenis van Audi trok voorbij, te beginnen bij de DKW F 91 en de DKW Monza, gevolgd door de NSU Sport Prinz en via de Audi 100 Coupé S op naar het zwaardere werk met de eerste Audi quattro. In het Audi Museum is een expositie van twaalf legendarische coupés ingericht, die nog tot en met 18 september te zien is. De lichtshow ging nog iets verder terug in de tijd en vertelde hoe de coupé zich heeft ontwikkeld sinds de paardenkoets ‘geknipt’ werd. En ondertussen krioelden al die bijzondere klassiekers door elkaar als mieren, tot ze aan het eind van de rit broederlijk naast elkaar gingen staan, wachtend op de nieuwe loot aan de stam. De oldtimers en youngtimers maakten eerbiedig plaats voor de newtimers: de Audi A5 en de Audi S5.

download
vid-20160603-wa0000.mp4