15
september
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi kampioen in Le Mans Series

Voor het recordaantal van 53.000 bezoekers behaalden de Italiaan Dindo Capello en de Schot Allan McNish in de laatste race van het seizoen de eerste overwinning met de ruim 650 pk sterke Audi R10 TDI in de Le Mans Series. Voor de Fransman Alexandre Prémat en de Duitser Mike Rockenfeller was de vierde plaats in de race op Silverstone genoeg om de rijderstitel in de LMP1-klasse veilig te stellen. Ook het team- en het merkenkampioenschap werden door Audi gewonnen.


Spannende slotfase

Nadat hun enige overgebleven concurrenten in de titelstrijd voortijdig waren uitgevallen, moesten Alexandre Prémat en Mike Rockenfeller als zesde over de eindstreep komen om de titel voor zich op te eisen. De beide jonge rijders, die ook voor Audi in de DTM actief zijn, reden het grootste gedeelte van de race aan de leiding en namen geen risico. Toch werd het twintig minuten voor het einde van de race nog even spannend, toen Alexandre Prémat de auto de pitstraat instuurde voor een reparatie aan de ophanging van het rechter achterwiel. De titel kwam daardoor echter niet meer in gevaar. Ook een lichte aanrijding en een ‘stop-and-go-straf’ vanwege het inhalen bij gele vlaggen had geen invloed meer op de beslissing in de titelstrijd. Prémat en Rockenfeller werden als vierde geklasseerd en stelden daarmee de kampioenstitel veilig.


Capello/McNish winnen na sterke inhaalrace

Audi-merkgenoten Dindo Capello en Allan McNish beleefden eveneens een spannende wedstrijd. Capello belandde na een aanrijding met een concurrent in de grindbak en verloor veel tijd, waardoor het team terugviel tot de 17e plaats. Dankzij een goede strategie en snelle rondetijden klom het duo echter gestaag weer op en kon uiteindelijk de leiding overnemen. Daarna behaalden ze de eerste overwinning met de Audi R10 TDI in de LMS en de merkentitel voor Audi.


Audi-sportdirecteur Ullrich: “Trots op titel”

Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich was vol lof over de prestaties van zijn team: “We zijn er trots op dat we gelijk in ons eerste jaar in de Le Mans Series ondanks de sterke concurrenten de titel hebben gewonnen. Natuurlijk hoopten we ook met een overwinning en de titel naar huis te kunnen gaan, maar we hebben er wel heel hard voor moeten werken. Het hele team heeft het perfect gedaan!”