10
april
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi-jubileumhorloge verenigt traditie en innovatie

Het ontwerp van het exclusieve horloge is afkomstig van Audi Design. De ontwikkeling en productie vonden plaats in samenwerking met Chronoswiss. Net als Audi hecht Chronoswiss bijzonder veel waarde aan precisie en perfecte kwaliteit. Het op juiste waarde schatten van de historie en het streven naar innovatieve en toekomstgerichte oplossingen zijn eveneens kenmerken van beide fabrikanten.


Unieke combinatie


Het Audi-jubileumhorloge, dat de naam “Tachoscope” draagt, is uniek door de combinatie van een regulatorwijzerplaat, de met één knop te bedienen chronograaffunctie en een tachometerschaal. Het bijzondere van het klassieke regulatorprincipe is de decentrale bevestiging van de uren- en secondewijzer. Alleen de minutenwijzer komt uit het midden van de wijzerplaat. Bij de tachoscope is ook de wijzer van de chronograaf centraal geplaatst. Dit maakt nauwkeurig aflezen, ook op complexe cijferbladen, makkelijker. Naast de tijdwaarneming biedt de tachoscope ook een tachometer op de lunet. Hiermee kan de snelheid in kilometers of mijlen per uur worden gemeten.


Wijzerplaat van email


Al even uniek als de opbouw is de vormgeving van het cijferblad van echt email, geïnspireerd op de instrumenten uit de legendarische Auto Union-raceauto’s. Het blad wordt gedomineerd door de cijfers van de secondewijzer, die herinneren aan de toerenteller van de Type C Grand-Prix-auto uit de dertiger jaren. De kroon is vormgegeven als een tandwiel uit de versnellingsbak. In de opwindrotor van het mechaniek zijn de jaartallen van het Audi-jubileum gegraveerd. Deze zijn zichtbaar door de glazen bodemplaat van de kast.


Chronoswiss is verantwoordelijk voor de techniek achter de wijzerplaat. Binnenin de tachoscope ligt het exclusieve manufactuurkaliber C. 125, waarvoor Chronoswiss onlangs het Europees patent verworven heeft. Dit kaliber maakt het dankzij een complex mechanisme mogelijk de chronograaf te bedienen met slechts één drukknop, die in de opwindkroon is geïntegreerd.


In platina en witgoud


Het Audi-jubileumhorloge is er in beperkte oplage. Van de uitvoeringen in platina (CH A 1520) en witgoud (CH A 1521 W) worden er in totaal slechts 100 gemaakt: 35 in platina en 65 in witgoud. De horloges worden samen met een uurwerkmakersloep en een schroevendraaier geleverd in een houten kist, die is uitgevoerd in zwarte pianolak. De prijs van de platina-uitvoering bedraagt € 24.900,-, de uitvoering in witgoud kost € 14.900,-. De jubileumhorloges zijn via de Audi-dealer verkijgbaar.