09
juni
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi is klaar voor de 24 Uur van Le Mans

De drie Audi’s R10 TDI worden tijdens de 24 Uur van Le Mans ingezet door het Audi Sport Team Joest, dat al jarenlang nauw met Audi Sport samenwerkt. De winnaars van vorig jaar, Frank Biela (D), Emanuele Pirro (I) en Marco Werner (D) komen met het startnummer 1 in actie. De Audi met het startnummer 2 is toevertrouwd aan de Italiaan Dindo Capello, de Schot Allan McNish en de Deen Tom Kristensen. De laatste heeft met zeven overwinningen in Le Mans het record in handen. De Audi met het nummer drie wordt bestuurd door drie junioren, de Duitsers Lucas Luhr en Mike Rockenfeller en de lokale Franse held Alexandre Prémat.

Vorige week vond op het circuit van Le Mans, dat grotendeels uit afgesloten openbare wegen bestaat, de jaarlijkse officiële testdag plaats. De 55 teams die door de organiserende ACO (Automobile Club de l’Ouest) voor deelname aan de testdag waren uitgenodigd, hadden te kampen met sterk wisselende weersomstandigheden met overvloedige regenval en zelfs hagel, wat het voor de rijders tot een moeilijke opgave maakte. Niettemin was Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich positief: “We hebben tijdens de testdag heel veel kunnen doen en hebben ervaring opgedaan onder de meest uiteenlopende omstandigheden.”

Tijdens de testdag reed de V12 TDI-motor in de Audi R10 voor het eerst op Shell V-Power dieselbrandstof van de nieuwste generatie. Deze speciale racebrandstof wordt via de zogeheten BTL-technologie (biomass-to-liquids) deels gewonnen uit biomassa.

De raceweek in Le Mans begint voor het Audi Sport Team Joest met de technische keuring op dinsdag op de Place de Jacobins, het grote plein voor de kathedraal in het historisch stadscentrum van Le Mans. De kwalificatietrainingen, bepalend voor de plaatsen in de startopstelling, vinden op woensdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en van 22.00 uur tot middernacht plaats. De race zelf gaat op zaterdag 14 juni om 15.00 uur van start.