Leusden,
09
maart
2016
|
14:01
Europe/Amsterdam

Audi investeert in emissievrije toekomst

Audi gaat de komende jaren groot investeren in nieuwe technieken. “De toekomst van de mobiliteit is emissievrij”, vertelde Rupert Stadler, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG, recent tijdens de presentatie van de jaarcijfers. “Onze plannen voor elektrische mobiliteit liggen klaar.”

In 2018 komt de eerste volledig elektrische SUV van Audi op de markt. Die auto zal gebouwd gaan worden in Brussel, waar momenteel de productie van de A1 plaatsvindt. Vervolgens worden er tot en met 2025 jaarlijks nieuwe elektrische modellen gelanceerd. Stadler: “Audi Brussel wordt de elektropionier binnen Audi.” Naast de bouw van de elektrische SUV zal ook de productie van de accupakketten in Brussel plaatsvinden.

Elektromobiliteit en waterstof
Elektrisch rijden is niet de enige techniek waar Audi zich de komende jaren op zal concentreren. “Het is belangrijk dat we deze transformatie actief en krachtig doorzetten.” Hybrides en plug-in hybrides zijn volgens Stadler de komende tien jaar nog een overbruggingstechnologie, maar in de tussentijd worden de fabrieken al ingericht op elektromobiliteit. Daarnaast wordt ook rijden op waterstof onderzocht, zoals met de Audi h-tron quattro concept. “De waterstoftanks kunnen binnen vier minuten gevuld worden en leveren dan genoeg energie voor zeshonderd kilometer.” Na de lancering van de elektrische SUV zal ook deze techniek in serieproductie gaan.

Dit jaar investeert Audi drie miljard euro in elektrificatie en digitalisatie. Die investering betekent onder meer dat er 1.200 nieuwe banen voor specialisten worden gecreëerd in Duitsland en dat er daarnaast 800 stageplekken komen voor studenten in deze vakgebieden.