Leusden,
02
augustus
2016
|
10:19
Europe/Amsterdam

Audi gaat fitness-trend naar auto brengen

  • Verkoopdirecteur Dietmar Voggenreiter: “Fitnesstrend doet zijn intrede in de connected car”
  • ‘Audi Fit Driver’ pilotproject stimuleert gezondheid en veiligheid in het verkeer

Audi is partner geworden van de ‘Flying Health Incubator’ in Berlijn. Dit centrum ondersteunt startups die digitale innovaties ontwikkeling voor de gezondheidzorg. Audi zet hiermee stappen op het gebied van ‘automotive health’, dat erop is gericht om de gezondheid en fitheid van de bestuurder tijdens het rijden te waarborgen. Met Audi Fit Driver test het merk al innovatieve services en functies in de praktijk.

“Meer dan ooit hebben gezondheid en fitheid een hoge prioriteit in ons dagelijkse leven. Bij de ‘connected’ auto zorgen we ervoor dat mensen hier ook tijdens het rijden aan kunnen werken”, aldus Dietmar Voggenreiter, lid van de raad van bestuur van Audi AG en verantwoordelijk voor verkoop en marketing. “Fitheid in de auto is een goed voorbeeld van de vele mogelijkheden die de digitalisering ons biedt.”

In de Flying Health Incubator gaat Audi de dialoog aan met beslissers uit de startup-scene en gezondheidssector. Samen streven de partners ernaar om trends, technische oplossingen en businessmodellen in een vroeg stadium te identificeren. De incubator scout startups met innovatieve concepten en ondersteunt die in de daaropvolgende jaren.

Stoelmassage op commando
Audi Fit Driver streeft ernaar om bestuurders meer ontspannen en gezonder op hun bestemming te laten arriveren dan dat ze in de auto stappen. Hiermee draagt het systeem ook bij aan de verkeersveiligheid. Het wordt op dit moment gebruikt in de eerste studiemodellen. De sensoren van de auto werken samen met een wearable – zoals een smartwatch – om de bestuurder te monitoren. De systemen van de auto grijpen indien nodig in om de bestuurder fitter te maken, te laten ontspannen of te beschermen,