Leusden,
29
april
2016
|
13:10
Europe/Amsterdam

Audi favoriete werkgever

Voor de negende maal op rij hebben techniekstudenten Audi verkozen tot favoriete werkgever. Bij de managementstudenten werd Audi tweede. Dat komt goed uit, want Audi zoekt 1.200 nieuwe werknemers.

Visie omzetten in Voorsprong door Techniek: dat is wat veel studenten willen. En met zijn toekomstplannen is Audi zeer aantrekkelijk voor de ingenieurs van morgen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 37.000 studenten aan Duitse universiteiten. Stephan Meier, HR-hoofd voor internationaal en topmanagementpersoneel: “Jonge ingenieurs waarderen het dat wij de mobiliteit van de toekomst uitvinden en de automobielwereld creatief opschudden.” Alleen al dit jaar wil Audi 1.200 mensen aannemen in Ingolstadt en Neckarsulm, van wie er velen aan de slag gaan in de IT en connectdiensten.

Buiten de innovatiekracht en toekomstgerichtheid staat Audi bekend als goede werkgever, met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, veel ruimte voor zelfontplooiing én voor het gezin. Eerder dit jaar werd Audi in België en Italië uitgeroepen tot topwerkgever, terwijl Audi Hongarije onlangs een onderscheiding kreeg als meest aantrekkelijke werkgever. Nog voor de fabriek van start is gegaan, staat Audi in de top 5 van favoriete werkgevers in Mexico en in China staat het merk in de top 10 van meest aantrekkelijke werkgevers bij vrouwen. Eind dit jaar heeft de Audi Group productiefaciliteiten op 17 plaatsen in 13 landen.