24
juli
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi Driving Experience als ultieme kennismaking

De Audi S5 is uiteraard een straatauto, maar met zijn quattro-aandrijving in combinatie met een vermogen van 260 kW/354 pk en een koppel van 440 Nm bij 3.500 t/min is het circuit dé plaats om het volledige potentieel te kunnen benutten. Daarom maakt hij nu zijn opwachting tijdens de S5 Driving Experience op het circuit van Assen.

Op zoek naar grenzen
De Audi S5 Driving Experience is een evenement waarbij de deelnemers zowel de theorie als de praktijk van snel, maar toch beheerst rijden verder aanscherpen. Daarbij is veel aandacht voor het rijden van de ideale lijn en het beheersen van de auto in kritische situaties. Onder begeleiding van ervaren instructeurs gaan de deelnemers op gecontroleerde wijze op zoek naar hun eigen grenzen én die van de auto. Het circuit van Assen is daarvoor een perfecte locatie, vooral vanwege het grote aantal snelle bochten.
Overigens heeft de Audi Driving Experience een nadrukkelijk internationaal karakter: deze training in verhoogde rijvaardigheid doet ook het Formule 1-circuit van Barcelona aan. Daarnaast biedt Audi ook rijtrainingen aan in Oostenrijk en Finland.

De Audi S5
De S5 is het topmodel van de nieuwe coupé-lijn van Audi. De auto beschikt over een V8-benzinemotor met directe brandstofinspuiting. Het topvermogen bedraagt 260 kW/354 pk; daarmee is de S5 goed voor een (begrensde) topsnelheid van 250 km/h en een sprint van 0-100 km/h in slechts 5,1 seconden. Vergeleken met de A5-modellen springt de Audi S5 extra in het oog door onder andere de specifieke S-grille, sportieve bumpers, grotere luchtinlaten en 18-inch lichtmetalen wielen.

Audi sportief actief in Assen
Audi heeft een bijzondere band met het circuit van Assen. Om te beginnen organiseert het er sinds jaar en dag rijvaardigheidstrainingen zoals de S5 Driving Experience en levert het de Safety, Rescue en Course Cars aan het Drentse circuit. Onlangs heeft Audi ook bekendgemaakt dat het officieel sponsor is geworden van de Bavaria Champ Car Grand Prix, die in het eerste weekeinde van september op het TT-circuit wordt verreden. Het is voor het eerst dat het Champ Car Grand Prix in Nederland neerstrijkt en meteen wordt er veel spektakel verwacht. Dit vanwege de zeer goede prestaties van landgenoot Robert Doornbos: hij is 1e in het klassement tot nu toe.

Meer foto?s van de Driving Experience kunt u vinden bij foto's.