01
september
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi-coureur Timo Scheider vergroot voorsprong met zege

Met 1,929 kilometer is het Indy-circuit van Brands Hatch de kortste baan op de kalender van de DTM. De coureurs moesten in de race niet minder dan 82 ronden afleggen, terwijl er sterk wisselende weeromstandigheden met buien en onweer waren aangekondigd. Afgezien van wat lichte regen tijdens de wedstrijd bleef dat slechte weer gelukkig uit, maar het spektakel tijdens de achtste DTM-race van het seizoen was er niet minder om. Timo Scheider was duidelijk de man van het weekeinde. In de kwalificatietraining op zaterdag had hij voor de vierde maal dit seizoen en voor de zesde keer in zijn DTM-loopbaan de pole-position veroverd en in de race op zondag leidde hij van start tot finish, op de periode na waarin alle coureurs hun twee verplichte pitstops afwerkten. Zo stelde hij uiteindelijk zijn tweede DTM-zege veilig.


Slimme pitstopstrategie brengt Ekström naar voren in 80e DTM-race

“Timo heeft vandaag perfect gereden”, waren de lovende woorden van Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich voor Scheider. Die was uiteraard ook  zelf blij met zijn succes: “Ik heb er wel hard voor moeten werken, want de concurrentie zat me dicht op de hielen.” Het Audi-succes werd gecompleteerd door Mattias Ekström, die zijn 80e DTM-race reed. De Zweed kwam vanwege een probleem met de versnellingsbak in de kwalificatie niet verder dan de zevende tijd, maar wist zich in de race dankzij een slimme pitstopstrategie uitstekend op te werken. Hij kwam als laatste van de 19 coureurs binnen voor zijn twee stops en klom mede daardoor op naar de derde plaats, die hij tot aan de finish wist vast te houden.


Ook andere Audi-rijders deden het goed. Martin Tomczyk, die een aantal spannende duels uitvocht, kwam als vijfde over de eindstreep, terwijl Tom Kristensen als zevende ook in de punten reed. Best geklasseerde rijder met een Audi van vorig jaar was Alexandre Prémat op de tiende plaats. Christijan Albers werd met zijn Audi A4 DTM als veertiende geklasseerd en zei: “Ik ben wel tevreden. De snelheid was goed en ik heb met een aantal rijders een goede strijd geleverd.”


De volgende DTM-race wordt op 21 september verreden op het Circuit de Catalunya in Montmeló nabij Barcelona.