30
juni
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi-coureur Timo Scheider als leider in DTM-kampioenschap naar Zandvoort

Timo Scheider en Mattias Ekström behoorden tot de hoofdrolspelers in de DTM-race op de Norisring, waar de eerste vier rijders binnen slechts 2,5 seconde over de eindstreep kwamen. In feite was de beslissing in de onderlinge strijd al in de kwalificatietraining en bij de start gevallen: Ekström vertrok als achtste, Scheider startte met een iets te laag toerental en viel daardoor in de eerste ronde terug tot de zevende plaats.

De inhaaljacht van de beide Audi-coureurs liet zien dat de nieuwe Audi A4 DTM ook goed kan scoren op circuits waar het voornamelijk om topsnelheid gaat. Ekström en Scheider klommen op naar de derde en vierde plaats. In de slotfase kwam het tot een interne teamstrijd, waarbij Timo Scheider in de laatste bocht Mattias Ekström inhaalde en zo als derde over de eindstreep kwam.

In de beginfase van de race lagen alle Audi's dicht bij elkaar. Martin Tomczyk, die goed was gestart, viel terug doordat het gaspedaal van zijn auto telkens bleef hangen. Uiteindelijk moest hij de strijd dan ook voortijdig staken. Tom Kristensen verloor een aantal plaatsen nadat hij een muur had geraakt,  waarbij zijn auto beschadigd raakte. Hij werd uiteindelijk als zevende geklasseerd.

Christijan Albers viel voortijdig uit, nadat de stuurbekrachtiging van zijn Audi A4 DTM niet meer naar behoren werkte. "Dat het sturen steeds zwaarder ging was niet zo’n probleem, maar op een gegeven moment liet de auto zich helemaal niet meer sturen en daardoor moest ik helaas opgeven. Jammer, want de snelheid zat er wel in. Hopelijk gaat het op Zandvoort beter", aldus Albers.