07
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi-coureur Scheider vergroot voorsprong in DTM

Met een lengte van slechts 1,929 kilometer is het Indy-circuit van Brands Hatch de kortste baan op de DTM-kalender. Het circuit is altijd goed voor spectaculaire races en ook het DTM-gastoptreden van dit jaar vormde daarop geen uitzondering. Spannende inhaalacties, aanrijdingen en twee safety-car-ingrepen in de slotfase waren de ingrediënten van een afwisselende race. Met Timo Scheider als tweede en Martin Tomczyk als derde stonden er twee Audi-coureurs op het podium. In totaal reden er vijf Audi-rijders in de punten. “Natuurlijk wil je elke race winnen, maar dat gaat gewoon niet”, verklaarde Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich. “We hebben hier voor Audi het best mogelijke resultaat behaald, vooral met het oog op het kampioenschap. Ik ben heel blij dat twee van onze rijders bovenaan staan.” 

 

Timo Scheider grote winnaar van het weekeindeDe grote winnaar van het weekeinde was Timo Scheider, die zijn voorsprong als leider in het kampioenschap kon vergroten, hoewel hij tijdens de beide verplichte pitstops tijd verloor. Na de eerste stop zat hij vast achter een langzamere deelnemer, bij de tweede stop waren er problemen met het rechter achterwiel. Niettemin kon hij nog de tweede plaats veiligstellen, zijn vierde podiumplaats van het seizoen.


Tomczyk en Ekström scoren waardevolle puntenScheider kreeg hulp van zijn teamgenoot Martin Tomczyk, die opnieuw een sterke race reed. De winnaar van de DTM-race op de Nürburgring vocht enkele spannende duels uit en werd uiteindelijk als derde geklasseerd. Voor Mattias Ekström was de race vanaf de zevende startplaats lastig, maar hij kon zich dankzij een succesvolle strategie nog naar de vijfde plaats opwerken. Tomczyk en Ekström scoorden zo waardevolle punten, waarmee hun team, het Audi Sport Team Abt Sportsline, de leiding in de tussenstand van het DTM-teamkampioenschap kon overnemen.


Ook punten voor Rockenfeller en JarvisAudi-coureurs Mike Rockenfeller en Oliver Jarvis waren op Brands Hatch de best geklasseerde rijders met Audi-‘Jahreswagen’. Rockenfeller reed voor het eerst sinds vijf wedstrijden weer eens in de punten, Jarvis had al sinds de race op Zandvoort medio juli niet meer gescoord. Voor de Brit had het resultaat voor eigen publiek zelfs nog beter kunnen zijn, maar hij werd door een concurrent van de baan gereden. Ook Audi-rijders Tom Kristensen en Markus Winkelhock werden op Brands Hatch het slachtoffer van hun concurrenten. Beide rijders vielen voortijdig uit als gevolg van aanrijdingen.

 

De volgende DTM-race wordt op 20 september verreden op het Circuit de Catalunya in Montmeló nabij Barcelona.