15
oktober
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi-coureur Mattias Ekström DTM-kampioen 2007

Voorafgaand aan de finale, die een recordaantal van 152.000 bezoekers trok, hadden Audi-coureurs Mattias Ekström en Martin Tomczyk nog alle kansen in de titelstrijd, terwijl opponent Mercedes met Bruno Spengler slechts één titelkandidaat had. In de tijdtraining leverde Audi al een sterke prestatie door drie auto’s op de eerste drie plaatsen te kwalificeren. Zevenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen was de snelste in de training, voor Timo Scheider en de leider in het kampioenschap, Mattias Ekström. Martin Tomczyk kwalificeerde zich als vijfde en stond daarmee ook nog voor concurrent Bruno Spengler in de startopstelling.

Ekström rijdt bekeken race
In de wedstrijd zag Tomczyk zijn titelaspiraties al snel teniet gedaan worden. In de eerste ronde al kwam hij tussen twee andere auto’s terecht, waardoor zijn Audi A4 DTM licht beschadigd raakte. Na een snelle pitstop kon hij de wedstrijd nog wel voortzetten. Hij eindigde op Hockenheim als negende en verzekerde zich daarmee van de derde plaats in de eindstand van het kampioenschap. Ekström reed een bekeken race, waarin hij geen onnodige risico’s nam. In de slotfase reed hij zelfs direct voor zijn naaste tegenstander Bruno Spengler. Uiteindelijk was de derde plaats voor de in het Zwitserse Salenstein wonende Zweedse coureur genoeg om de titel voor zich op te eisen. Met het succes verzekerde het Audi Sport Team Abt Sportsline van Mattias Ekström en Martin Tomczyk zich ook nog eens van de titel in het teamkampioenschap.

Eerste DTM-podiumplaats voor Audi-coureur Timo Scheider
“Ik besef het nog allemaal nauwelijks”, zei Mattias Ekström, zichtbaar vermoeid na een intensief seizoen. Best geklasseerde Audi-coureur op Hockenheim was Timo Scheider, die voor het eerst in zijn DTM-loopbaan op het podium mocht plaatsnemen. Ook Tom Kristensen als zesde en Martin Tomczyk als negende reden voor Audi nog in de top tien. Voor Christian Abt was het zijn laatste optreden in de DTM. De populaire en spectaculair rijdende Duitser zet na 84 races een punt achter zijn loopbaan in de klasse. Ook volgend jaar is Audi er in de DTM weer bij, dan met de wedstrijduitvoering van de nieuwe Audi A4. Het seizoen 2008 begint op 13 april op het circuit van Hockenheim.