03
september
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi-coureur Martin Tomczyk behaalt tweede DTM-zege op rij

Volledige Audi-top drie in kwalificatie
In de kwalificatietraining, die bestaat uit drie afzonderlijke sessies, wisten drie Audi-coureurs zich bij de snelste acht te klasseren.. In de afsluitende heat van tien minuten veroverden deze Audi-rijders de eerste drie startplaatsen. Martin Tomczyk was de snelste en mocht daarmee voor het eerst dit seizoen vanaf de pole-position vertrekken. Hij werd in de startopstelling gevolgd door zijn merkgenoten Timo Scheider en Tom Kristensen. Mattias Ekström kende wat problemen bij het vinden van de juiste afstelling van zijn auto en kwam daardoor niet verder dan de voor hem ietwat teleurstellende tiende plaats.

Martin Tomczyk klasse apart in de race
De 43 ronden lange race werd gekenmerkt door spannende duels en slimme strategie, waarbij Martin Tomczyk duidelijk de dominerende man was. De 25-jarige rijder pakte bij de start de leiding en moest die alleen bij zijn beide verplichte pitstops korte tijd afstaan. Bij het vallen van de finishvlag had hij een voorsprong van meer dan zes seconden, de ruimste marge tot nu toe in dit DTM-seizoen. “Mijn auto was van start tot finish perfect. Het was een fantastische race en voor mij ook een eenvoudige wedstrijd”, aldus de winnaar na afloop.

Sterke inhaalrace Mattias Ekström
De leider in het kampioenschap, Mattias Ekström, reed een sterke inhaalrace, waarin hij van de tiende naar de derde plaats opklom. Een goede strategie en perfect verlopen pitstops hielpen daarbij. Timo Scheider eindigde evenals op Zandvoort als vierde, Tom Kristensen werd na een spannend duel met titelverdediger Bernd Schneider als achtste geklasseerd. Ook bij de auto’s uit 2006, de zogeheten “Jahreswagen”, was Audi het snelst. De Franse coureur Alexandre Prémat van het Audi Sport Team Phoenix, dat bij de Nürburgring gehuisvest is, was de best geklasseerde rijder met een auto van vorig jaar.