Leusden,
19
januari
2017
|
11:32
Europe/Amsterdam

Audi breidt autosportactiviteiten verder uit met deelname aan WK Rallycross

  • Zweeds team EKS met Audi S1 EKS RX quattro in World RX
  • Intensief 2017-programma voor Audi-coureur Ekström met Rallycross en DTM

Met ingang van het autosportseizoen 2017 kan Mattias Ekström rekenen op de fabriekssteun van Audi Sport voor zijn rallycrossproject. Daarmee breidt Audi Sport zijn autosportactiviteiten na de Formule E en de DTM dit jaar verder uit naar het FIA WK Rallycross (World RX).

Mattias Ekström – al vele jaren fabriekscoureur voor Audi – heeft EKS begin 2014 samengesteld en het team vervolgens in amper drie jaar tijd naar de wereldwijde rallycrosstop geleid. Afgelopen jaar won EKS met de Audi S1 EKS RX quattro de wereldtitel bij zowel de rijders als de teams en versloeg daarbij de sterke concurrentie van Ford, Peugeot, Volkswagen en diverse privéteams.

“Wij realiseren ons dat het voor EKS steeds moeilijker wordt om concurrerend te blijven ten opzichte van de fabrieksteams. Reden voor ons om onze betrokkenheid bij het World RX verder uit te breiden,” verklaart Dieter Grass, hoofd Audi Motorsport.

Grote toekomst voor rallycross
Mattias Ekström is verheugd met de fabriekssteun van Audi. “De afgelopen drie jaar hebben we met EKS een solide basis gelegd en veel ervaring opgedaan. Maar duidelijk was dat we hulp nodig hadden om op dit niveau competitief te blijven. Ik ben zeer blij met de steun van Audi aan EKS en ben ervan overtuigd dat rallycross een grote toekomst heeft, ook met het oog op een mogelijke elektrificatie van de sport.”

EKS kon tot nu toe al rekenen op de steun van leveranciers en partners van Audi Sport. Met ingang van 2017 gaat Audi’s autosportafdeling zich ook nadrukkelijk bezighouden met de technische ontwikkeling van de vierwielaangedreven Audi S1 EKS RX quattro.

Vizier op derde DTM-titel
Naast zijn deelname aan het FIA WK Rallycross blijft Mattias Ekström ook voor Audi actief in de DTM. Daarmee staat de Zweed aan de vooravond van zijn 17e DTM-seizoen, met de intentie om dit jaar voor de derde maal de kampioenstitel te veroveren.