18
januari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi beste automerk volgens ADAC

Het AutoMarxX-onderzoek van de ADAC is het meest uitgebreide Duitse instrument om de kracht en het imago van automerken in beeld te brengen.  Dit jaar werden in totaal 33 merken beoordeeld op bijvoorbeeld imago, specifieke sterke punten, klanttevredenheid, pechgevoeligheid, milieubewustzijn, veiligheid en productiekwaliteit. Audi scoorde daarbij over de gehele linie zeer hoog. Zo haalde Audi eerste plaatsen bij de imagowaardering, kwaliteit en veiligheid.


Belangrijke innovatie


Audi was in het AutoMarxX-onderzoek niet alleen goed voor hoge klasseringen, het merk kreeg ook een eervolle vermelding voor de boordcomputer met efficiencyprogramma zoals die wordt toegepast in de Audi A4 en Audi A5. de AutoMarxX-jury stelde vast dat deze boordcomputer tot de acht belangrijkste innovaties van het afgelopen jaar behoort.

Volgens Rupert Stadler, bestuursvoorzitter van Audi is de overwinning in het AutoMarxX-onderzoek het resultaat van teamwork: “Met een scherpe focus op de kracht én de oriëntering van ons merk zijn we in staat gebleken om Audi succesvol door de crisis te loodsen en daarbij onze positie duidelijk te versterken - een prestatie die te danken is aan iedereen die bij Audi werkt.”