Leusden,
06
juli
2015
|
15:46
Europe/Amsterdam

Audi als leider in kampioenschap van start in DTM Zandvoort

  • Toerwagenserie doet Nederland aan op 11 en 12 juli
  • Audi-coureurs op posities 1 en 2 in DTM-kampioenschap
  • Ekström DTM-recordhouder op Zandvoort met vier overwinningen

Aanstaand weekend doet het DTM-kampioenschap wederom het Circuit Park Zandvoort aan voor twee spectaculaire races: één op zaterdag 11 en één op zondag 12 juli. Met kampioenschapsleider Jamie Green en viervoudig DTM Zandvoort-winnaar Mattias Ekström in de gelederen hoopt Audi opnieuw goede zaken te doen op het duinencircuit.

Vraag een Audi DTM-coureur naar zijn favoriete DTM-circuit en het antwoord luidt in de meeste gevallen: Zandvoort. “Zandvoort is een gave baan met een prachtige, natuurlijke ligging,” verklaart Audi-rijder Jamie Green, die met drie overwinningen en 81 punten tot dusver het 2015-kampioenschap aanvoert. “Het circuit heeft unieke kenmerken en de snelle bochten vormen een uitdaging voor elke coureur.” In 2004 behaalde de Audi Sport Team Rosberg-coureur op het circuit van Zandvoort één van zijn grootste successen tot nu toe toen hij al vroeg in het seizoen kampioen in de Formule 3 Euro Series werd dankzij een overwinning op het duinencircuit. Eén van zijn grootste rivalen destijds was Nico Rosberg. Anno 2015 komt Green uit voor het DTM-team van diens vader, Keke Rosberg.

Perfecte auto

In tien DTM-races op Zandvoort is Green er nog niet in geslaagd een podiumpositie te bemachtigen. Zijn beste resultaat tot dusver was een vierde plek. “Hoog tijd om daar verandering in te brengen”, aldus een vastberaden Jamie Green. “Dit jaar beschik ik over een perfecte auto en ten opzichte van de Norisring hebben we nu een gewichtsvoordeel.”

Recordhouder

Op elf punten van Jamie Green volgt Mattias Ekström op een tweede positie in het kampioenschap. De Zweed – uitkomend voor het team van Audi Sport Team Abt Sportsline – behaalde zijn eerste van in totaal twintig DTM-zeges in 2002 in Zandvoort. Met vier Nederlandse overwinningen op zak is Ekström momenteel recordhouder op Zandvoort. “Ik heb hier altijd goed gereden”, aldus Ekström. “Het circuit vormt een fantastische combinatie van snelle en langzame bochten. Het asfalt biedt veel grip waardoor de bandenslijtage in de race groot is. Met onze Audi RS 5 DTM komen we echter goed beslagen ten ijs.”

Voor Audi heeft Zandvoort tot dusver bijna altijd positief uitgepakt. Sinds de DTM-comeback met fabriekssteun in 2004 heeft het merk met de vier ringen zeven maal de snelste kwalificatietijd neergezet, met evenzoveel overwinningen. De meest recente waren die van Mattias Ekström (2014), Edoardo Mortara (2012) en Mike Rockenfeller (2011).

Twee races op Zandvoort

Op Circuit Park Zandvoort rijdt de DTM twee races. Op zaterdag 11 juli wordt de eerste verreden om 18.03 uur. De tweede race op zondag 12 juli gaat om 14.13 uur van start.

Meer informatie over Audi en de DTM is beschikbaar op www.audi-motorsport.com.

Zandvoort is een gave baan met een prachtige, natuurlijke ligging. Het circuit heeft unieke kenmerken en de snelle bochten vormen een uitdaging voor elke coureur.
Jamie Green