16
juli
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi als klassementsleider van start bij DTM in Zandvoort

Audi oppermachtig in kwalificatie
Al in de beide testsessies van elk anderhalf uur op vrijdag en in de vrije training op zaterdagochtend waren Audi-coureurs het snelst. Die sterke prestaties werden voortgezet in de kwalificatietraining, bepalend voor de verdeling van de startplaatsen voor de race. De eerste vijf plaatsen werden door Audi-coureurs ingenomen. “Ik kan me zelf niet herinneren wanneer dat voor het laatst het geval was”, zei Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich. Mattias Ekström eiste voor de eerste maal dit seizoen de pole-position voor zich op, direct gevolgd door zijn teamgenoten Tom Kristensen en Martin Tomczyk.

Snelste raceronde voor Tomczyk, tweede plaats voor Ekström
Bij de start van de race nam Mattias Ekström de leiding voor Tomczyk en Kristensen, maar helaas kon de Zweed zijn goede uitgangspositie niet omzetten in een overwinning. Die eer moest hij laten aan de Fin Mika Häkkinen, die als enige geluk had bij een safety-car-situatie, net op het moment dat hij binnenkwam voor zijn tweede verplichte pitstop. Ekström, die op het moment dat de safety-car de baan op kwam een voorsprong van bijna 17 seconden had, moest zijn tweede pitstop nog maken en kwam daarna net achter Häkkinen weer de baan op. Zo bleef de volgorde tot aan de finish. Na 33 raceronden onder zomerse omstandigheden bedroeg het verschil tussen de beide Scandinaviërs slechts 0,371 seconde. Martin Tomczyk, die voortijdig uitviel, reed de snelste raceronde.

Punten voor Rockenfeller en Prémat met Audi-‘Jahreswagen’
Mike Rockenfeller en Alexandre Prémat kwamen met hun Audi A4 DTM-raceauto’s van het vorig seizoen, de zogeheten ‘Jahreswagen’, respectievelijk als zesde en zevende over de eindstreep. Daarmee behaalden ze opnieuw punten in het sterk bezette DTM-kampioenschap. Tom Kristensen, die bij de vorige DTM-race op de Norisring zijn terugkeer in de serie beleefde na zijn zware ongeval tijdens de eerste race van het seizoen op Hockenheim, werd achtste en scoorde daarmee voor de tweede keer op rij. Tot de vele uitvallers in de wedstrijd behoorden naast Tomczyk ook de Audi-coureurs Abt, Ickx, Luhr en Scheider.