03
november
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi A5 Coupé wint Duitse ‘Design Oscar’

De Designprijs van de Bondsrepubliek Duitsland werd voor het eerst in 1969 toegekend door de Raad voor Vormgeving. Sinds 2006 gebeurt dat jaarlijks. Een onderneming kan alleen deelnemen met een product dat al een nationale of internationale onderscheiding heeft gekregen én dat is voorgedragen door een landelijk of regionaal handelsministerie. De jury wordt samengesteld door het landelijke handelsministerie en bestaat uit vertegenwoordigers van industrie, hogescholen, media en design.


Progressief design betaalt zich uit


De Audi A5 Coupé was een van de 23 genomineerde producten voor de designprijs van 2010. De winst betekent dat de jury de Audi A5 Coupé ziet als een bijzondere prestatie op het gebied van productdesign. De Award wordt op 12 februari 2010 uitgereikt tijdens de opening van de Ambiente-tentoonstelling in Frankfurt.


“De Audi A5 coupe is de mooiste auto die ik ooit heb ontworpen”


Na de bekendmaking van de designprijs voor de audi A5 coupe van de Duitse Raad voor Vormgeving, was de vreugde groot bij de ontwerper Walter de Silva. "De Audi A5 coupe is de mooiste auto die ik ooit heb ontworpen, en op een goede weg om een design icoon te worden.”


Audi wint voor vierde keer


Voor Audi is het de vierde keer dat het de Designprijs van de Bondsrepubliek Duitsland in ontvangst mag nemen. De Audi A2, de Audi A3 en de Audi A4 Avant gingen de stijlvolle en technisch geavanceerde coupé voor.