04
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi A4/A4 Avant S edition : sportiviteit, luxe en comfort

De uitrusting van de Audi A4/A4 Avant S edition is uitermate omvangrijk. Het toch al sportieve karakter wordt om te beginnen extra aangezet met S line. Dat staat voor een 30 mm verlaagd sportonderstel in combinatie met 18 inch gegoten lichtmetalen velgen en 245/40 R 18-banden. S line verleent ook het interieur extra sportiviteit. Om te beginnen is de hemelbekleding in zwart uitgevoerd. De stoelen zijn bekleed met een speciale combinatie van stof (middenbaan) en zwart leder (zijwangen), voorzien van elektrisch verstelbare lendensteunen en het S line-logo. Ook standaard is een met leer bekleed driespaaks S line-sportstuur en een pooknop die is afgewerkt met geperforeerd leer. De stiksels van het stuur, de pookknop én de vloermatten zijn uitgevoerd in zilvergrijs of zwart. Het interieur is bovendien afgewerkt met S line-decoratielijsten in geborsteld aluminium. Er is keuze uit de exterieurkleuren Daytonagrijs pareleffect en Phantomzwart pareleffect. Om het bijzondere karakter van de Audi A4/A4 Avant S edition te benadrukken, zijn de instaplijsten links en rechts voorzien van het S line-opschrift. Het subtiele S line-embleem is bovendien terug te vinden op beide voorschermen.


Ook sportief: een hoge mate van luxe


De Audi A4 en A4 Avant S edition laten overtuigend zien dat een sportief karakter prima samen kan gaan met een hoge mate van luxe en comfort. Tot de standaarduitvoering van de S edition-modellen horen namelijk ook Xenon plus-verlichting, Audi parking system achter, diefstalalarm, MMI-navigatie, bestuurdersinformatiesysteem met kleurenscherm, Audi soundsystem, telefoonvoorbereiding, een middenarmsteun vóór en fraaie optische accenten in de vorm van aluminium raamlijsten en een aluminium dakrailing (Avant).


Gunstige meerpijs


Ondanks de omvang van de extra uitrusting, bedraagt de meerprijs voor de S edition-uitvoeringen van de Audi A4/A4 Avant slechts € 5.000,-. Het effect daarvan komt elk jaar weer terug in de vorm van een beperkte bijtelling (voor zakelijke rijders).

De S edition-uitvoeringen zijn leverbaar in combinatie met de 1.8 TFSI-motoren (88 kW/120 pk en 118 kW/160 pk), de 2.0 TFSI (132 kW/180 pk) en de 2.0 TDI-krachtbronnen (88 kW/120 pk en 105 kW/143 pk). Er is keus uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een Multitronic traploze automatische transmissie. De 2.0 TFSI met handgeschakelde versnellingsbak heeft een A-label; de overige  benzinemodellen (limousine en Avant) hebben een B-label. Een aantal dieselmotoren heeft eveneens een A-label.

Alle S edition-modellen hebben standaard voorwielaandrijving; quattro permanente vierwielaandrijving is optioneel beschikbaar voor de modellen met de 1.8 TFSI (118 kW/160 pk) en de 2.0 TDI (105 kW/143 pk) motor.

De totale oplage van de Audi A4/A4 Avant S edition bedraagt 500 stuks. De levering start per direct.