Leusden,
21
oktober
2016
|
15:22
Europe/Amsterdam

Audi A4 populairste premium middenklasser in Europa

  • Positieve verkoopresultaten voor Audi in eerste 3 kwartalen 2016
  • Wereldwijde verkooptoename van 4,5 procent tot 1.408.800 auto’s
  • Aantrekkelijke Lease Editions stimuleren populariteit A4 in Nederland

Audi AG heeft de eerste drie kwartalen van 2016 met positieve verkoopresultaten afgesloten. Sinds begin dit jaar heeft Audi bijna anderhalf miljoen auto’s verkocht, een stijging van 4,5 procent. Stuwende krachten achter dit succes zijn met name de compacte modellen van Audi – de A3 en Q3 waren afgelopen maand samen goed voor een plus van 16 procent – en de Audi A4.

Binnenkort wordt het modelprogramma van Audi uitgebreid met de Audi Q2, die vooruitlopend op de marktintroductie in november zowel door pers als consument positief ontvangen is. Andere versterkingen die op korte termijn hun opwachting maken zijn de Audi A5, die eveneens in november bij de dealers staat, en de compleet nieuwe Audi Q5. Van de huidige Q5 verkocht Audi sinds de introductie zo’n 1,6 miljoen exemplaren. De nieuwe Audi Q5 staat begin 2017 in de showroom.

21% verkoopstijging voor Audi A4 in Europa
De sterke verkoopresultaten van Audi tot dusver in 2016 zijn daarnaast voor een belangrijk deel te danken aan het succes van de vorig jaar geïntroduceerde nieuwe A4-familie. In Europa is de Audi A4 inmiddels weer de nummer 1 in de premium middenklasse. In september verkocht Audi in Europa zo’n 17.300 exemplaren van het model, 21 procent meer dan in september 2015. Maar ook in de VS is de Audi A4 gewild. Daar wist Audi afgelopen maand een verkooptoename te realiseren, met name dankzij het succes van de A4, waarvan de verkoop in september met bijna 40 procent steeg.

Lease Editions tekenen voor succes Audi A4 in Nederland
In ons land is sprake van een vergelijkbare positieve trend en laat de Audi A4 eveneens positieve verkoopcijfers optekenen. De aantrekkelijke Lease Editions die Audi eerder dit jaar voor de A4 lanceerde, hebben een belangrijk aandeel in dat succes. Sportiviteit voert bij deze uitvoeringen de boventoon. Alle A4 Lease Editions combineren de sport-uitvoering met de Pro Line-uitrusting. Highlights zijn MMI navigatie, Audi connect noodoproep & service, comfortairconditioning, een bestuurdersinformatiesysteem in kleur, Audi parking system achter, cruise control met snelheidsbegrenzer, licht-/regensensor, LED-koplampen, LED-achterlichten, Audi hold assist en diefstalalarm. Het sportieve karakter komt verder tot uiting door de luchtinlaten in donker-chroom, een sportdiffusor achter, chromen uitlaatsierstukken, blanke raamlijsten, 17 inch lichtmetalen velgen, een multifunctioneel lederen sportstuur en sportstoelen. Het maximale consumentenvoordeel op deze uitvoering bedraagt € 2.580.

Motorisch is de Audi A4 Lease Edition – die zowel als Limousine als Avant leverbaar is – er naar wens met een 110 kW/150 pk sterke 1.4 TFSI turbo benzinemotor of de 2.0 TDI diesel met 90 kW/122 pk of 110 kW/150 pk. Alle motoren zijn optioneel te koppelen aan de 7-traps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. De Audi A4 (1.4 TFSI) Lease Edition is als Limousine leverbaar vanaf € 38.990*, prijzen voor de dieseluitvoeringen beginnen bij € 41.990*. De meerprijs voor de ruime Avant bedraagt € 2.300.


* Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW en BPM en exclusief advieskosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor kosten en verkoopinformatie www.audi.nl.