Leusden,
18
september
2015
|
16:47
Europe/Amsterdam

Audi A3 viert 20e verjaardag

Een mijlpaal voor de Audi-fabriek in Ingolstadt: exact twintig jaar geleden, op 18 september 1995, kwam de eerste Audi A3 van de lopende band. Sindsdien heeft de Audi Group wereldwijd meer dan 3,5 miljoen exemplaren geproduceerd van dit succesvolle model. Vandaag de dag is één op de vijf geleverde Audi’s een A3. Het model is grensverleggend wat betreft alternatieve aandrijflijnen, zoals blijkt uit de flexibele productie van de A3 Sportback e-tron, A3 Sportback g-tron en de klassieke A3-modellen. Allemaal worden ze gebouwd op dezelfde productielijn in Ingolstadt.

“Twintig jaar Audi A3 – dat is twintig jaar succes in de compacte klasse. Destijds begonnen we een nieuw segment met de A3 en vandaag is de A3-familie een vast onderdeel van onze modellenreeks,” zegt prof. dr. Hubert Waltl, Audi bestuurslid op het gebied van productie.

De Audi A3 zette bij zijn debuut al een nieuwe standaard binnen de compacte klasse dankzij zijn sportieve karakter, hoogwaardige afwerking en optionele quattro vierwielaandrijving. Inmiddels is de compacte auto uit Ingolstadt uitgegroeid tot een wereldwijde speler die de wegen in meer dan 100 markten heeft getrotseerd. Ook de productie is uitgebreid naar andere locaties, waaronder de Audi-fabrieken in Györ (Hongarije), Foshan (China), Aurangabad (India) en binnenkort ook in Brazilië.

De productie van het eerste plug-in hybride model in de fabriek in Ingolstadt is een baanbrekende prestatie op het gebied van elektrische mobiliteit. Audi produceert hier de A3 Sportback e-tron op dezelfde productieband en in hetzelfde tijdsbestek als de conventionele A3-modellen. Vooral in Nederland is de vraag naar de e-tron groot: iedere tweede Audi A3 Sportback die hier verkocht wordt, is een e-tron.

“Twintig jaar Audi A3 – dat is twintig jaar succes in de compacte klasse. Destijds begonnen we een nieuw segment met de A3 en vandaag is de A3-familie een vast onderdeel van onze modellenreeks.” 
Prof. dr. Hubert Waltl, Audi bestuurslid op het gebied van productie