18
juni
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi A3 1.6 TDI: scherpe zakelijke prijsstelling

De nieuwe 1.6 TDI van de Audi A3 dankt zijn zuinigheid mede aan de toepassing van een comfortabel werkend Start-Stop-systeem en recuperatie. Start-Stop zorgt ervoor dat de motor automatisch afslaat zodra de auto tot stilstand komt. Bij stilstand verbruikt de Audi A3 1.6 TDI dan ook geen brandstof.

Het intrappen van de koppeling volstaat om de motor weer te starten. Recuperatie zet de energie die vrijkomt bij het uitrollen en afremmen om in elektriciteit. Deze elektrische energie wordt opgeslagen in de accu en weer gebruikt bij accelereren. Dit ontlast de generator en het levert een brandstofbesparing op van maximaal 3%. De Audi A3 1.6 TDI neemt genoegen met slechts 4,1 l/100 km. Dat komt overeen met een gemiddelde CO2-uitstoot van 109 g/km. Daarmee is hij evenals de A3 Sportback 1.6 TDI goed voor een A-label en valt hij voor zakelijke rijders in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling. In totaal biedt Audi nu zeven modellen aan die in de 20%-bijtellingsklasse vallen.


Ruime keus


Alle Audi A3 1.6 TDI-modellen worden standaard geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Eind dit jaar komt ook de efficiënte S tronic-transmissie met dubbele koppeling voor deze motoren beschikbaar.

De Audi A3 1.6 TDI en Audi A3 Sportback 1.6 TDI zijn verkrijgbaar in de uitrustingsniveaus Attraction, Ambition en Ambiente. De nieuwe modellen zijn er ook in Pro Line-uitvoering. Dit staat voor een uitbreiding van de toch al complete standaarduitrusting met volautomatische airconditioning, metallic- of pareleffectlak, radio concert, een met leer bekleed vierspaaks sportstuur, een middenarmsteun met opbergvak, verwarmbare buitenspiegels en ruitensproeierkoppen en 16-inch lichtmetalen velgen. De  meerprijs voor de Pro Line-uitvoering bedraagt slechts € 1.195,-. Met het oog op de bijtelling is dit voor zakelijke rijders een extra sterk argument.

De Audi A3 1.6 TDI Attraction is er ook als Pro Line Business-uitvoering. Tegen een meerprijs van € 1.595,- wordt de standaarduitrusting dan verrijkt met volautomatische airconditioning, metallic- of pareleffectlak, een middenarmsteun met opbergvak en het Audi radio/DVD-navigatiesysteem.


De prijslijst van de Audi A3 1.6 TDI start bij € 28.350,- en de Audi A3 Sportback 1.6 TDI is er vanaf € 29.500,-. Beide modellen zijn vanaf heden bestelbaar. De prijs van de Audi A3 Cabriolet 1.6 TDI (ook met A-label en 20% bijtelling) wordt binnenkort bekendgemaakt.