18
mei
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi A1 vanaf nu te bestellen

In de vernieuwing en modernisering van de fabriek in Brussel, waar de Audi A1 geproduceerd wordt, is 300 miljoen euro geïnvesteerd. De opening van de vernieuwde productiefaciliteit, die sinds 2007 deel uitmaakt van Audi AG, voltrok zich op dinsdag 11 mei in aanwezigheid van VW Group-topman prof. dr. Martin Winterkorn en Audi-bestuursvoorzitter Rupert Stadler. De fabriek, waar ook de A3 Sportback wordt gebouwd, biedt werk aan 2.200 medewerkers en is daarom ook voor de Belgische economie van belang. Dat werd onderstreept door de aanwezigheid van demissionair premier Yves Leterme en Charles Picqué, minister-president van de regio Brussel.

‘Met de productiestart van de Audi A1 en de investering van 300 miljoen euro in deze Audi-vestiging geven we een helder signaal af voor de Europese auto-industrie’, zo hield Winterkorn zijn toehoorders voor. Stadler voegde daaraan toe dat de Audi A1 voor het merk een mijlpaal is. ‘We stappen in een nieuw segment, dat van de premium compact-modellen. Het moet lukken om het in 2008 gevestigde record van meer dan een miljoen auto’s per jaar te evenaren.’ Voor het niet-volledige productiejaar 2010 zet Audi in op 50.000 Audi’s A1. ‘In 2011 gaan we uit van een aantal van 80.000, waarna we doorgroeien naar een aantal van 100.000 per jaar gemiddeld’, aldus Stadler. Dagelijks moeten er in Brussel 500 exemplaren van de Audi A1 van de band kunnen rollen.


The Next Big Thing


Om de Audi A1 op een opvallende manier te promoten, is er op www.audi.nl/a1 een exclusief voor deze auto gemaakte serie onlinefilms te zien. In de zesdelige reeks ‘The Next Big Thing’ blijft de premium compact echter heel elegant op de achtergrond. De hoofdrollen zijn voor zanger en producer Justin Timberlake en actrice Dania Ramirez. Zij zijn de sterren in de mysterieuze thriller. Elke dinsdag verschijnt een nieuwe aflevering. Behalve alle nieuwe afleveringen zijn op www.audi.nl/a1 ook eerder uitgezonden episodes te zien. Bovendien zijn er interactieve elementen, zoals een kijkje achter de schermen en de mogelijkheid om mooie prijzen te winnen.

Justin Timberlake is, behalve hoofdrolspeler in de film, ook officieel merkambassadeur van Audi. In de thriller ‘The Next Big Thing’ speelt hij John Frank, een IT-specialist die alles volgens het boekje doet tot hij de geheimzinnige Toni (Dania Ramirez) tegenkomt. Elke episode komen we meer te weten over zowel John als Toni, met als eindpunt een spetterende finale op 8 juni. Om de spanning vast te houden in de week tussen elke aflevering, kunnen de kijkers via allerlei interactieve mogelijkheden alvast meer geheimen ontrafelen en meer te weten komen over de hoofdrolspelers. Enkele van de spectaculairste beelden zijn exclusief voor de interactieve gedeelten gebruikt. Bij elkaar duren de afleveringen 16 minuten, exclusief de bijkomende virtuele scènes. De films laten natuurlijk ook de Audi A1 in al zijn facetten zien: zijn sportieve rijgedrag, zijn progressieve vormgeving en de prachtig afgewerkte details.