11
juni
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi A1 e-tron wint ‘e-car Award 2010’

De Audi A1 e-tron is een compacte, elektrisch aangedreven auto in de premiumklasse. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 75 kW (102 pk) en biedt  daarmee volop rijplezier. Met volledig opgeladen batterijen is de Audi A1 e-tron goed voor een emissievrije actieradius van meer dan 50 kilometer. Als het accupakket leeg is, zorgt een compacte verbrandingsmotor voor de oplading. Daarmee is de compacte vierzits MCV zeer geschikt voor de inzet in drukke (stedelijke) gebieden in bijvoorbeeld Europa, Noord-Amerika en de snel groeiende agglomeraties in Azië en Zuid-Amerika.


Uitbreiding Audi e-tron modellijn

Audi breidt de e-tron modellijn steeds verder uit. De Audi A1 MCV is al het derde model met de aanduiding e-tron. Onder de noemer e-tron worden overigens diverse elektrische aandrijfconcepten ingezet. Bij de eerste Audi e-tron uit 2009 bijvoorbeeld, een vrijwel productierijpe supersportwagen, beschikt elk wiel over een eigen elektromotor. De Audi e-tron Detroit Showcar, een compacte en sportieve tweezitter, die begin dit jaar werd voorgesteld, beschikt over twee elektromotoren op de achteras.


De e-car Award voor de Audi A1 e-tron werd uitgereikt op ‘ The Electric Avenue,’ een beurs voor Elektro-mobiliteit in het Duitse Friedrichshafen.