08
juli
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi A1 1.2 TFSI nu te bestellen – prijs vanaf € 17.500,-

De compacte en lichte 1,2-liter TFSI-motor is een goed voorbeeld van de downsizing-strategie die Audi hanteert. Die houdt in dat motoren met een relatief geringe cilinderinhoud dankzij progressieve, efficiencyverhogende technologieën een hoog vermogen en koppel ontwikkelen. De nieuwe 1,2-liter motor beschikt bijvoorbeeld over directe benzine-inspuiting, turbotechnologie, een start-stop-systeem en recuperatie (terugwinning van energie die vrijkomt bij uitrollen/afremmen). Bovendien is de interne weerstand van de 63 kW (86 pk) sterke motor zeer gering. Door dit alles bedraagt het gemiddelde verbruik van de Audi A1 1.2 TFSI slechts 5,1 l/100 km. De CO2-uitstoot komt uit op slechts 119 gram/km – goed voor een A-label en 20% bijtelling bij zakelijke inzet.Twee uitvoeringen

De Audi A1 1.2 TFSI is leverbaar in combinatie met de uitrustingsniveaus Attraction en Ambition. De Attraction-uitvoering is al zeer compleet met onder meer centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, Radio chorus met CD-speler, een sportstuur, elektrische bediening van ramen en buitenspiegels, LED-knipperlichten in de buitenspiegels, EDS, ESP en ASR. De Ambition-uitvoering voegt daar nog de volgende zaken aan toe: een bestuurdersinformatiesysteem, een met leer bekleed sportstuur, sportstoelen vóór, een sportonderstel, lichtmetalen velgen (16 inch), een licht- en regensensor en mistlampen in de voorbumper. Zowel de Audi A1 1.2 TFSI Attraction als de Audi A1 1.2 TFSI Ambition is leverbaar in de extra luxueuze Pro Line-uitvoering of de Pro Line Business-uitvoering. In beide gevallen worden veel extra’s aangeboden tegen een scherpe en dus bijtellingvriendelijke meerprijs.

De Audi 1.2 TFSI Attraction staat in de prijslijst voor € 17.500,- en de Ambition-uitvoering is er vanaf € 19.500,- incl. btw/bpm. Beide modellen zijn nu te bestellen bij de Audi-dealer. De levering start in september.