06
juli
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Audi & Google: winnend team bij Telematics Awards

De nieuwe Audi A8, die eerder dit jaar op de markt kwam, zet nieuwe maatstaven op het gebied van multimediatechnologie. Zijn MMI Navigatie Plus beschikt bijvoorbeeld over een bedieningsconcept met touchpad (MMI Touch). In het systeem is een harde schijf voor navigatie-, telefoon- en audiofuncties geïntegreerd. De geavanceerde grafische processor maakt een hoogwaardige weergave van (driedimensionale) beelden mogelijk.


Audi en Google

Audi en Google stelden in al januari 2006 een prototype van een multimediasysteem voor waarmee online diensten van onder andere Google in de auto konden worden gebruikt. Het resultaat van de doorontwikkeling daarvan is nu in de Audi A8 te beleven. De nieuwe Audi A8 kan via een eigen UMTS-module en de dakantenne actuele internetdata ‘binnen halen’. Zo is het mogelijk om met de MMI (Multi Media Interface) via Google naar bijvoorbeeld ‘points of interest’ te zoeken. De zoekmachine accepteert daarbij termen als delicatessenzaak, schoenwinkel en ziekenhuis. De zoekresultaten worden op het display weergegeven, maar kunnen ook als reisdoel worden ingesteld. Het navigatiesysteem van de Audi A8 kan - en dat is uniek - ook gebruik maken van zowel de data als de weergave van Google Earth. De gegevens van navigatiesysteem en de online data van Google Earth worden hierbij samen gebruikt. Een naadloze integratie van online- en offline-content dus. En die combinatie is nu door de onafhankelijke jury van Telematics Update onderscheiden met de titel ‘Best Embedded Telematics Navigation Product’.


Hotspot

De Audi A8 is ook nog eens de eerste auto die optioneel kan worden voorzien van een WLAN-hotspot voor draadloze internettoegang. Via de geïntegreerde WLAN- en UMTS-module is het mogelijk om in de (rijdende) auto tot acht apparaten als laptops, netbooks, en iPads met het internet te verbinden.