00:00
Europe/Amsterdam

Alle DTM-titels dit seizoen voor Audi

Perfect seizoen

“Meer kan men zich inderdaad niet wensen”, stelde Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich na het vallen van de finishvlag op de Hockenheimring vast. “Het was een perfect seizoen voor Audi, en vandaag hebben we alles binnengehaald wat we ons voorgenomen hadden: de tweede plaats in de eindstand voor Mattias Ekström en de titel bij de teams voor het Audi Sport Team Abt Sportsline. Mijn dank gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan dit grote succes voor Audi.”

Afscheid Audi A4 DTM

Op Hockenheim werd een tijdperk afgesloten: het was de 84e en voorlopig laatste DTM-race met de Audi A4. Vanaf volgend jaar wordt er in de DTM met tweedeurs coupés gereden, de nieuwe Audi A5 DTM werd tijdens demonstratierondes voor en na de race aan het publiek getoond. Bij het afscheid kwam de Audi A4 DTM nog een keer sterk voor de dag: met Martin Tomczyk, Miguel Molina en Mike Rockenfeller op de plaatsen twee tot en met vier en Mattias Ekström, Timo Scheider en Oliver Jarvis op de posities zes tot en met acht scoorden zes Audi-coureurs punten. Sinds zijn wedstrijdpremière in 2004 behaalde de Audi A4 DTM vijf van de acht mogelijke kampioenstitels, 44 pole-positions, 31 snelste raceronden en 34 overwinningen.

Nieuwelingen

De drie nieuwelingen Filipe Albuquerque (tiende), Edoardo Mortara (13e) en Rahel Frey (16e) eindigden op Hockenheim niet in de punten. Niettemin maakten ze alle drie tijdens hun eerste DTM-jaar een goede indruk. Al voor de laatste race van het jaar was Mortara zeker van de titel van ‘Rookie of the year’.

Het DTM-seizoen 2012 begint op 29 april, wederom op het circuit van Hockenheim.