Leusden,
11
november
2015
|
19:46
Europe/Amsterdam

2 Gouden Stuurwielen: Audi in de prijzen

De nieuwe Audi A4 Limousine en Audi R8 hebben allebei het Gouden Stuurwiel 2015 in de wacht gesleept. Deze prijs van het Duitse tijdschrift AutoBild behoort tot de meest prestigieuze in de auto-industrie.

De Audi A4 Limousine versloeg de vele concurrenten in de middenklasse. Dietmar Voggenreiter, Audi-bestuurslid voor marketing en sales, nam het Gouden Stuurwiel voor de A4 in ontvangst. “De A4 is de populairste Audi aller tijden en deze onderscheiding is opnieuw een bewijs dat het succesverhaal met de nieuwe A4-familie een vervolg krijgt.”

Boegbeeld

In de sportwagencategorie ging de Audi R8 met de eer strijken. Heinz Hollerweger, directeur van quattro GmbH, weet wel waaraan zijn boegbeeld het Gouden Stuurwiel te danken heeft. “De nieuwe R8 is de krachtigste en snelste serieproductieauto van Audi ooit. Hij vormt het dynamische summum van Audi en komt van al onze auto’s het dichtst in de buurt van een racewagen.”

Het succes was compleet, aangezien de nieuwe Audi Q7 tweede werd in de luxecategorie. Met 25 onderscheidingen voert Audi de ranglijst aan in de 40-jarige historie van het Gouden Stuurwiel.