16
juli
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

16 juli 2009: 100 jaar Audi

Op het Gala tere ere van het honderdjarig bestaan van Audi in Ingolstadt, overhandigt de Nederlandse Audi-importeur de eerste officiële Audi-tulp aan vertegenwoordigers van Audi AG. Deze tulp is een kruising van het Negrita- en Pink Diamond-ras. Hij is indringend rood van kleur en valt verder op door zijn grote bloemen. De Audi-tulp is een goede groeier en bloeit van eind januari tot en met het einde van het tulpenseizoen.Matzwarte topsporterUiteraard staat ook de showroom van Audi-importeur Pon’s Automobielhandel in Leusden in het teken van het honderdjarig bestaan van Audi. Naast de Audi oer-quattro en diverse rally-uitvoeringen van de Audi quattro, is een matzwarte Audi R8 daar een van de blikvangers. Deze sportwagen dankt zijn dreigende matzwarte kleur aan de zogenaamde VinyTouch-afwerking, een uitermate sterke en kleurechte folie die - indien gewenst - eenvoudig is te verwijderen. Toch is de Audi R8 niet volledig matzwart: het 100 jaar voorsprong-door techniek-logo is in glans uitgevoerd en zorgt op die manier voor een even subtiel als fraai contrast.

En over sport gesproken: de DTM-races die in het weekeinde van 17-19 juli op het Circuit Park Zandvoort plaatsvinden, staan voor Audi ook in het teken van het honderdjarig jubileum van het merk.Audi.nl in het nieuw


In Nederland grijpt Audi het eeuwfeest tevens aan om de compleet nieuwe site www.audi.nl te presenteren. De nieuwe site, die op 16 juli live gaat, is nog fraaier en gebruiksvriendelijker dan zijn voorganger en er is uiteraard veel informatie over de historie van het merk te vinden.