29
juni
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

100.000e Audi A1 rolt in Brussel van de band

De productie van de 100.000e Audi A1 in Brussel betekent een belangrijke mijlpaal voor Audi. Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van Audi daarover: Audi Brussel levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de dynamische groei van ons merk. We zijn dan ook zeer vereerd dat de Belgische Koning deze mijlpaal met ons heeft willen vieren.”

Audi kocht de fabriek in Brussel in 2007 en investeerde er sindsdien circa 300 miljoen euro in. Het resultaat is een hightech productiefaciliteit die uitblinkt in efficiency en ergonomie. Dat laatste is van groot belang. Audi is namelijk van mening dat de topkwaliteit die het merk nastreeft alleen kan worden bereikt door een gemotiveerd en tevreden team van medewerkers. De Brusselse Audi-fabriek beschikt bijvoorbeeld over een compleet nieuw restaurant en een medische faciliteit waar elke medewerker de zogenaamde Audi Check-up kan doen – een preventief gezondheidsprogramma. In de Belgische productiefaciliteit werken op dit moment 2.400 mensen.Kijkje achter de schermen

Tegelijk met het productiejubileum van de Audi A1 werd ook de zogenaamde visitor’s route geopend. Dit stelt geïnteresseerden in staat een twee uur durende rondleiding door de Audi A1-fabriek te volgen en het productieproces van nabij te aanschouwen. Daarbij worden onder meer de staalperserij, de lakstraten en de montageafdeling bezocht. Er zijn rondleidingen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Reserveren kan via www.audibrussels.com.