LED koplampen

De LED koplampen kenmerken zich niet alleen door een hoge efficiency, maar ook door tal van voordelen met betrekking tot veilig en comfort. Met een kleurtemperatuur van circa 5.500 Kelvin lijkt dit licht op daglicht en het vermoeit de ogen nauwelijks – met name in het donker en bij slecht weer. Daarnaast hebben LED koplampen een groter bereik dan xenon-koplampen. Bij mist en neerslag vermindert het zelfverblinding. De leds zijn onderhoudsvrij en gaan de gehele levensduur van de auto mee. Ze geven de modellen van Audi een markante uitstraling en ze vormen opvallende accenten met hun innovatieve dag- en nachtdesigns.

Audi ontwikkelt de LED koplampen specifiek voor elk model. In de Audi A5 nemen bijvoorbeeld 26 leds per koplampunit alle lichtfuncties voor hun rekening. In elke koplampunit werken 14 leds samen voor het dim- en het grootlicht, aangevuld met een module voor de slechtweer- en afslagverlichting.

Een lichtgeleider die bovenin de koplampunit is geplaatst, is verantwoordelijk voor de dagrijverlichting, de parkeerlichten en de knipperlichten. Er zijn speciale verlichtingsfuncties beschikbaar voor kruisingen, provinciale wegen, autowegen en slechte weersomstandigheden – doordat ze samenwerken met het navigatiesysteem, wordt het prestatiebereik nog groter.