Dynamic steering

Dynamic steering past de overbrengingsverhouding van de besturing met maximaal 100 procent aan, waarbij rekening wordt gehouden met de gereden snelheid, de stuurhoek en de geselecteerde modus in het Audi drive select-systeem. Het centrale component vormt de overbrenging in de stuurkolom, die wordt aangedreven door een elektromotor. Deze zogenaamde ‘strain wave gearing’ is compact, licht en torsiestijf. Deze constructie is spelingvrij, werkt exact en heeft een lage weerstand. De overbrenging kan enorme hoeveelheden koppel bijzonder snel overbrengen en werkt op zeer efficiënte wijze.

Bij lage snelheden – in stadsverkeer en bij het manoeuvreren – werkt de dynamic steering bijzonder direct: het stuurwiel hoeft slechts twee keer volledig te worden rondgedraaid van uiterst links naar uiterst recht. De mate van stuurbekrachtiging is eveneens hoog, wat parkeren erg eenvoudig maakt. Wanneer de snelheid wordt verhoogd, wordt de directheid van de besturing en de mate van stuurbekrachtiging op progressieve wijze gereduceerd.

Dynamic steering werkt nauw samen met de elektronische stabiliteitsregeling ESC en draagt zodoende bij aan een sportief en tegelijkertijd veilig rijgedrag.